Putin l-a informat pe Assad de acordul privind încetarea focului în Siria. Damascul a mulțumit Rusiei pentru susținerea militară

Tudor Curtifan / 06 Martie 2020 / 21:17

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat prin telefon, vineri, cu omologul său din Siria, Bashar al-Assad, despre armistiţiul ruso-turc din provincia siriană Idlib, anunţă Kremlinul, conform agenţiei de presă Tass, citată de Mediafax.

"Vladimir Putin l-a informat pe Bashar al-Assad despre acord şi a subliniat că implementarea acestuia va contribui la stabilizarea situaţiei în regiunea Idlib", a comunicat vieri seară Preşedinţia Rusiei.

"Bashar al-Assad a apreciat foarte mult rezultatele convorbirilor dintre liderii Rusiei şi Turciei şi i-a transmis mulţumiri preşedintelui rus pentru susţinerea oferită în luptele cu grupuri teroriste şi pentru eforturile de a asigura suveranitatea Siriei şi integritatea teritorială", a precizat Kremlinul.

Rusia, care oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad, şi Turcia, care sprijină grupuri insurgente, au ajuns la un armistiţiu în regiunea siriană Idlib.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy