Urmărește emisiunea live



Putin, întrevedere cu Mahmoud Abbas, președintele palestinian. Vizită la scurt timp după Netanyahu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
vladimir putin
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit sâmbătă pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, la câteva zile după o întrevedere pe care a avut-o la Moscova cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, informează AFP. 

"Sunt încântat să vă pot informa despre contactele noastre cu vecinii dumneavoastră şi cu liderii altor ţări din regiune. Ştiu că situaţia din regiune este dificilă, dar vă sunt recunoscător că aţi profitat de o ocazie precum cea oferită de Cupa Mondială (la fotbal) pentru a veni la Moscova", a declarat Putin, citat într-un comunicat al Kremlinului, la începutul întrevederii cu Abbas. 

La rândul său, Mahmoud Abbas şi-a exprimat "marea preocupare" în legătură cu proiectele Israelului de a construi "noi colonii", apreciind că este vorba despre "cea mai mare problemă" a autorităţilor palestiniene, potrivit agenţiilor de presă ruse. Abbas a denunţat din nou mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. 

"Rezistăm tentativelor americanilor de a-şi impune soluţiile la problemele cele mai sensibile" pentru Palestina, a subliniat Abbas, citat de agenţia oficială TASS. 

Vizita lui Abbas la Moscova are loc la două zile după cea a premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a fost primit miercuri de Vladimir Putin, cei doi oameni politici abordând îndeosebi situaţia din Siria şi relaţiile israeliano-palestiniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel