Putin îi urează lui Joe Biden, ironic, „multă sănătate”, după ce președintele SUA a spus că îl consideră criminal

Tudor Curtifan / 18 Martie 2021 / 15:13
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că oamenii au tendinţa să-i vadă pe ceilalţi aşa cum se văd de fapt pe ei înşişi, reacţionând la o afirmaţie a preşedintelui american Joe Biden ce a suscitat indignarea Moscova, relatează Agerpres, care preia agenții internaționale precum Reuters, TASS, AFP şi Interfax. Totodată, pe un ton ironic, Vladimir Putin i-a urmat „multă sănătate” omologului său american.

Putin s-a exprimat la televiziunea naţională după ce Biden, într-un interviu pentru ABC News, a răspuns miercuri 'Da, cred' când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este 'un ucigaş' ('killer') şi a adăugat că Rusia ''va plăti preţul'' amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

'Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: 'Să fii sănătos!' Îi doresc multă sănătate ', a spus liderul rus, adăugând că o spune 'fără niciun fel de ironie, fără glumă', dar tonul său i-a trădat afirmația.

'Cine zice, el este', a spus surâzând preşedintele rus, conform afirmaţiilor difuzate de televiziunea rusă. 'Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic.Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt', a apreciat el.

 

Putin spune că nu se va lăsa intimidat de SUAPutin a declarat că Moscova nu se va lăsa intimidată de Washington şi-şi va apăra interesele, un laitmotiv al diplomaţiei sale.

'Ne vom apăra propriile interese şi vom lucra cu (americanii) în condiţii care să fie în avantajul nostru', a adăugat el.

Şeful statului rus a mai spus că există mulţi oameni oneşti şi decenţi în establishmentul american, iar Federaţia Rusă se va baza pe ei, potrivit TASS.

Preşedintele rus s-a exprimat în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţi ai societăţii civile din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, moment de cotitură în relaţiile dintre Rusia şi Occident, care au început să devină de atunci din ce în ce mai conflictuale, potrivit AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy