Putin și Rusia, acționați în instanță după doborârea zborului MH17 în Ucraina

Tudor Curtifan / 01 feb 2019 / 16:01

Familiile victimelor avionului Boeing Mh17 al Malaysia Airlines, doborât desupra teritoriului Ucrainei, au depus în instanță o procedură împotriva Rusiei și președintelui Vladimir Putin.

MH17 Malaysian Airlines a fost doborât în estul Ucrainei în 2014, la puțin timp după începerea conflictului dintre Ucraina și separatiștii proruși. Avionul a fost doborât de o rachetă rusească. Toți cei 298 de oameni aflați la bord au murit, incidentul fiind unul din cele mai grave din istoria aviației.

Avocatul Jerry Skinner a anunțat încă din 2016 că a fost deschisă la CEDO o acțiune împotriva Federației Ruse și a președintelui ei, Vladimir Putin, considerați principalii vinovați de tragedia uriașă din vara anului 2014.

„La început a fost un număr mic de cetățeni cu care am semnat contracte în vederea procesului. În momentul de față numărul familiilor victimelor care ni s-au alăturat este uriaș. Va fi cel mai mare proces. Până în prezent sunt 291 de rude ale victimelor zborului MH17 care ni s-au alăturat”, a precizat avocatul Skinner, potrivit UNIAN. Acesta a adăugat că în procesul împotriva Rusiei și a președintelui Putin, de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, s-au solicitat daune morale în valoare de 330 de milioane de euro.

 

Putin neagă dovezile evidente

 

În luna mai a anului trecut Vladimir Putin a negat categoric că racheta care a doborât un avion de linie ce zbura la peste 10.000 de metri altitudine ar fi una rusească. Totuși, rapoartele oficiale au confirmat fără niciun dubiu că zborul MH17 a fost doborât în estul Ucrainei de o rachetă ce aparținea sistemului rusesc BUK.

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său - în majoritate olandezi - şi-au pierdut viaţa.

(w670)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy