Putin fuge de reponsabilitatea retragerii rușinoase din Herson și aruncă pisica moartă în curtea Armatei ruse

Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării, în timpul unei inspecții militare. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării, în timpul unei inspecții militare. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Armata rusă a început retragere din Herson, forțele de ocupație deplasându-se pe malul stâng al fluviului unde au fost poziționate defensiv.

În Herson, regiune ucraineană considerată de Federația Rusă ca parte a statului după anexarea ilegală din această toamnă, Armata rusă are aproximativ 40.000 de militari, aici fiind dislocată cea mai puternică forță militară a sa.

După ce ucrainenii au rupt legăturile de aprovizionare, riscând încercuirea, Rusia și-a retras forțele din Herson, inclusiv din orașul Herson.

Decizia reprezintă o înfrângere militară majoră, dar Ucraina privește cu precauție. ''Duşmanul nu ne face daruri, nu face 'gesturi de bunăvoinţă''', a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În tot acest timp la Kremlin a fost liniște. 

 

Putin aruncă pisica moartă în curtea Armatei ruse

 

Azi, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, întrebat de reporteri despre retragerea pe malul stâng al Niprului și predarea orașului Herson, a aruncat pisica în curtea Armatei ruse, potrivit agenției ruse Tass.

„Nu avem nimic de adăugat în această chestiune. Pentro o poziție detaliată vă rugăm să contactați Ministerul Apărării”, le-a spus Peskov reporterilor. „Vocea” președintelui rus a amintit că decizia de retragere a fost propusă de generalul Serghei Surovikin, comandnatul așa-zisei „operațiuni militare speciale” și a fost luată de ministrul Apărării Serghei Șoigu.

În fapt, cu siguranță o astfel de decizie nu a putut fi luată fără aprobarea lui Vladimir Putin.

Peskov a mai spus însă că Federația Rusă nu regretă decizia de a anexa Hersonul.

 

Retragerea rușilor din Herson cade pe umerii lui Șoigu și Surovikin

 

Generalul Serghei Surovikin a fost cel care a transmis că situația din Herson e deosebit de gravă iar malul vestic al Niprului nu mai poate fi aprovizionat.

''După evaluarea situaţiei create, propunem transferarea apărării pe malul stâng al fluviului Nipru. Îmi dau seama că aceasta nu este o decizie uşoară'', i-a transmis Surovikin ministrului apărării rus, Serghei Şoigu.

Șoigu a aprobat decizia, în mod cert având undă verde de la Kremlin.

''Sunt de acord cu concluziile şi propunerile dumneavoastră. Începeţi retragerea soldaţilor şi luaţi toate măsurile pentru a transfera trupele peste râu!'', a transmis Şoigu în urma raportului generalului Surovikin.

CITEȘTE ȘI: Forţaţi să-şi apere retragerea pe malul estic al Niprului, ruşii au distrus chiar ei podul strategic Antonivski de lângă Herson (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel