Putin: Dacă Ucraina ar recâștiga controlul în Donbas va exista riscul unui masacru ca la Srebrenița

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Război Ucraina
Război Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marți că se teme că, în cazul în care Kievul va câștiga controlul asupra regiunii Donbas, din estul Ucrainei, fără nicio granție, există posiblitatea producerii unui masacru asemănător cu cel de la Srebrenița, potrivit TASS și Mediafax.

Masacrul de la Srebrenița a avut loc în iulie 1995, în timpul războiului din Bosnia, când peste 8.000 de bosniaci, majoritatea bărbați, au fost uciși.

„Partea ucraineană aduce în discuție de fiecare dată trimiterea de trupe la granița cu Rusia. Ei bine, imaginați-vă ce s-ar întâmpla ulterior. Ar fi ca la Srebrenița", a spus Putin. „Ce se va întâmpla acolo? Și cine îi va conduce pe naționaliști atunci când vor intra în acele teritorii fără să ofere nicio garanție populației?", a adăugat acesta.

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski au stabilit marți de comun acord cu Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 13.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că a fost făcut un progres în sensul restabilirii păcii în regiunea de est a Ucrainei, în cadrul summitului desfășurat la Paris.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel