Putin: Dacă NATO dorește să ne învingă pe câmpul de luptă, să încerce. Rusia nu a început încă lucrurile serioase în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia "pe câmpul de luptă" din Ucraina, unde americanii şi europenii au accelerat livrările de arme către forţele militare ale Kievului, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!", a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmis la televiziune.

De asemenea, Putin a mai spus că Rusia "nu a început încă lucrurile serioase" în Ucraina, unde ea desfăşoară de la sfârşitul lunii februarie o vastă ofensivă militară.

"Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase" în Ucraina, a afirmat el.

"În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a adăugat el.

 

Ocupantul rus avansează în Estul Ucrainei

 

Trupele ruse au efectuat 28 de atacuri asupra a 16 localităţi din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a raportat joi poliţia ucraineană, evocând numeroase distrugeri şi civili ucişi, inclusiv la Kramatorsk.

'Poliţia a documentat 28 de atacuri inamice împotriva a 16 aşezări. Ruşii au deschis focul asupra populaţiei cu rachete S-300, Uragan şi Grad, artilerie şi tancuri', se menţionează în comunicatul postat de poliţia ucraineană pe pagina sa de Facebook.

Ruşii, care susţin că au preluat controlul asupra întregii regiuni vecine Lugansk, încearcă în prezent să cucerească regiunea Doneţk pentru a ocupa integral bazinul minier Donbas, pe care separatiştii sprijiniţi de Moscova îl controlează parţial din 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel