Putin compară criza COVID-19 cu prăbușirea Spartei și anunță zile decisive pentru Rusia

Tudor Curtifan / 28 apr 2020 / 21:45
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor Federației Ruse printr-un mesaj video în contextul pandemiei de COVID-19. Președintele rus, într-o analogie, a comparat criza noului coronavirus cu polisurile Greciei antice, făcând referire la Sparta.

Vladimir Putin a precizat că Rusia nu își va „sacrifica” cetățenii pentru a redeschide economia, chiar dacă acest lucru va costa economic Moscova. Mesajul președintelui rus a părut un atac la măsurile de relaxare anunțate de majoritatea statelor occidentale.

În acest sens, Putin a făcut referire la prăbușirea cetății militariste și autocratice Sparta, rivala istorică a democratei Atena.

„În Sparta antică nou-născuții bolnavi și slabi erau aruncați într-o prăpastie din munții Tayget, deși azi istoricii și arheologii spun că acest lucru e doar o legendă. Știm însă sigur că societatea Spartei era într-adevăr construită pe legi stricte, dar acest lucru nu a ajutat-o. În cele din urmă Sparta s-a prăbușit”, a precizat Putin, în intervenția sa video, potrivit publicației Izvestia.

Putin a subliniat că Federația Rusă nu își va sacrifica cetățenii pentru a salva economia, referindu-se la măsuri „sălbatice și barbare”. Totodată, liderul rus a anunțat că zilele următoare vor fi decisive pentru țara sa în lupta împotriva noului coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până la publicarea acestei știri, Federația Rusă a confirmat 93.558 de cazuri de COVID-19, în timp ce Moscova deplânge moartea a 867 cetățeni ruși răpuși de noul coronavirus.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy