Putin compară criza COVID-19 cu prăbușirea Spartei și anunță zile decisive pentru Rusia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor Federației Ruse printr-un mesaj video în contextul pandemiei de COVID-19. Președintele rus, într-o analogie, a comparat criza noului coronavirus cu polisurile Greciei antice, făcând referire la Sparta.

Vladimir Putin a precizat că Rusia nu își va „sacrifica” cetățenii pentru a redeschide economia, chiar dacă acest lucru va costa economic Moscova. Mesajul președintelui rus a părut un atac la măsurile de relaxare anunțate de majoritatea statelor occidentale.

În acest sens, Putin a făcut referire la prăbușirea cetății militariste și autocratice Sparta, rivala istorică a democratei Atena.

„În Sparta antică nou-născuții bolnavi și slabi erau aruncați într-o prăpastie din munții Tayget, deși azi istoricii și arheologii spun că acest lucru e doar o legendă. Știm însă sigur că societatea Spartei era într-adevăr construită pe legi stricte, dar acest lucru nu a ajutat-o. În cele din urmă Sparta s-a prăbușit”, a precizat Putin, în intervenția sa video, potrivit publicației Izvestia.

Putin a subliniat că Federația Rusă nu își va sacrifica cetățenii pentru a salva economia, referindu-se la măsuri „sălbatice și barbare”. Totodată, liderul rus a anunțat că zilele următoare vor fi decisive pentru țara sa în lupta împotriva noului coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până la publicarea acestei știri, Federația Rusă a confirmat 93.558 de cazuri de COVID-19, în timp ce Moscova deplânge moartea a 867 cetățeni ruși răpuși de noul coronavirus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel