Putin: Armata Roșie a salvat lumea, a eliberat Europa și a distrus 75% din avioanele și tancurile inamicului

Tudor Curtifan / 24 iun 2020 / 17:04

Preşedintele rus Vladimir Putin a comemorat miercuri "sacrificiul sovietic" şi "datoria pe care lumea o are încă faţă de URSS", la 75 de ani după victoria împotriva nazismului, dând startul unei parade militare impregnate de patriotism, notează Agerpres, care citează AFP.

Cu câteva zile înainte de referendumul constituţional ce ar urma să-i confere dreptul de a se menţine la putere până în 2036, preşedintele rus a prezidat această paradă la care participă 14.000 de oameni, în Piaţa Roşie, paradă ce ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, dar care a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus.

"Este imposibil chiar să ne imaginăm cum ar fi putut fi lumea dacă Armata Roşie nu ar fi venit să o apere", a declarat Putin. Soldaţii sovietici "au eliberat ţările Europei de invadatori, au pus capăt tragediei Holocaustului şi au salvat de nazism, această ideologie mortală, poporul Germaniei", a subliniat preşedintele rus în faţa trupelor în uniforme festive şi fără mască, în pofida pandemiei.

În acest discurs patriotic, dar mai degrabă conciliant, preşedintele rus nu a revenit la acuzaţiile sale împotriva Occidentului, pe care îl acuză că ar vrea să minimalizeze, în scopuri politice, rolul URSS în înfrângerea nazismului.

 

Putin: URSS a distrus 75% dintre avioanele, tancurile și piesele de artilerie ale inamiculuiCu toate acestea, Putin a insistat asupra faptului că Uniunea Sovietică "a distrus 75% dintre avioanele, tancurile şi piesele de artilerie ale inamicului".

Notă DefenseRomania: Armata Roșie a avansat spre Vest cu ajutorul Occidentului care i-a oferit logistică și ajutor de război, inclusiv alimente și tehnică militară, fără de care rușii nu ar fi putut lupta împotriva Germaniei naziste

Nu în ultimul rând, Vladimir Putin a îndemnat comunitatea internaţională la unitate, pentru a face faţă provocărilor de astăzi, în singura sa referinţă la lumea contemporană.

"Înţelegem cât de important este să fie întărită prietenia, încrederea între popoare, precum şi deschiderea către dialog şi cooperare asupra problemelor actuale care sunt pe agenda internaţională", a spus preşedintele rus.

Parada militară, în timpul căreia vor defila trupe, tancuri de asalt, rachete, sisteme antiaeriene şi aviaţie, este o ocazie de a celebra sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi de a ilustra revenirea puterii politice şi militare ruse pe scena internaţională, de la anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea până la războiul din Siria, notează AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy