Putin: Țările europene nu vor rachete americane, dar tac. Nu există state total independente

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Vladimir Putin a delcarat că nu există state absolut independente iar țările europene nu doresc rachetele americane pe teritoriul lor, dar „tac”.

Declarația a fost făcută de Putin la finalul întâlnirii cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko la Soci, că nu există state absolut independente în lume, estimând că lumea modernă este interdependentă, informează vineri agenţia de presă oficială rusă TASS.

'Credeţi că vreuna din ţările europene doreşte ca rachete americane cu rază medie de acţiune să apară în Europa? Vă spun, nimeni nu vrea, dar stau şi tac', a afirmat Vladimir Putin într-o conferinţă de presă, sugerând subordonarea statelor europene faţă de SUA, informează agenția de presă TASS.

Moscova consideră că după retragerea din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), SUA vor amplasa pe teritoriul ţărilor europene rachete cu rază medie de acţiune şi a ameninţat că va reacţiona în mod adecvat. Washingtonul acuză Rusia că prin noua sa rachetă Novator 9M729 încalcă prevederile Tratatului INF, semnat în 1987 de către cele două părţi şi care interzice rachetele cu o rază de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de km dotate cu focoase nucleare.

 

Putin compară Parlamentul European cu Sovietul Suprem al URSS

 

'Se pare că ele (ţările europene) consideră că într-un final sunt interesate în mod fundamental de o astfel de organizaţie ca NATO, căreia i-au atribuit o parte din suveranitatea lor', a afirmat şeful statului rus. De la prăbuşirea URSS, Moscova se opune extinderii NATO în Europa.

Referitor la problema suveranităţii în Europa, Putin a afirmat că Parlamentul European adoptă mai multe decizii obligatorii pentru toţi membrii Uniunii Europene decât adopta pe vremuri Sovietul Suprem al URSS. 'State total independente nu există pur şi simplu în lume', a concluzionat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel