Putin a semnat decretul de retragere din tratatul INF

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri decretul privind retragerea țării sale dintr-un tratat nuclear cu Statele Unite datând din epoca ”războiului rece”, transmite paginaderusia.

Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat de Moscova și Washington în 1987, interzicea rachetele balistice lansate de la sol capabile să poarte focos nuclear la distanțe între 500 și 5.500 km.

Statele Unite au anunțat că își vor suspenda participarea la tratat din cauza încălcării sale de către Rusia, o acuzație respinsă de Moscova.

Americanii le-au dat rușilor răgaz până în august să revină la situația prevăzută de tratat, în caz contrar Washingtonul urmând să-l denunțe.

Culmea această decizie contravine total cu ideea lansată de președintele Vladimir Putin în cadrul unui interviu publicat de cotidianul italian Il Corriere della Sera în care arăta că Rusia este disponibilă la dialog pentru a stopa cursa înarmării.

Vezi și: Rusia este pregătită de măsuri concrete pentru dezarmare. Putin: Depinde de SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel