Putin a condus „de la distanță” simularea unei lovituri nucleare masive. Rușii au lansat rachete de pe submarine și bombardiere Tu-95MS

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Potrivit unei postări de pe site-ul Kremlinului, pe 25.10.2023, președintele rus, Vladimir Putin, a condus un antrenament al Forțelor de Descurajare Strategică. În timpul acestuia, au fost lansate mai multe rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră cu bazare terestră, aeriană și navală.

Astfel, de pe Cosmodromul Plesețk, Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) au lansat o rachetă balistică intercontinentală de tip Yars. Aceasta a lovit o țintă terestră amplasată în Poligonul Kura din Peninsula Kamchatka.

De asemenea, submarinul nuclear Tula al Flotei ruse de Nord, aflat în acvatoriul Mării Barents, a lansat o rachetă balistică intercontinentală de tip Sineva asupra unei ținte din același poligon din Extremul Orient.

În același timp, bombardiere strategice Tu-95MS au lansat mai multe rachete de croazieră.

După cum au informat reprezentanții Administrației prezidențiale din Federația Rusă, antrenamentul a vizat verificarea pregătirii organelor de conducere militară, precum și perfecționarea deprinderilor personalului de conducere și operativ.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că “Forțele Nucleare Strategice ale Federației Ruse au simulat executarea unei lovituri nucleare masive cu forțele ofensive strategice, ca răspuns la o lovitură a inamicului”.

Comentariul autorului: Antrenamentul executat de Forțele Armate ale Federației Ruse era unul așteptat, acesta desfășurându-se anual, în ultima decadă a lunii octombrie, sub denumirea de “Grom”.

Spre deosebire de anii anteriori, când Vladimir Putin se deplasa la Centrul Național pentru Conducerea Apărării din Moscova pentru conducerea exercițiului, de acestă dată șeful statului rus s-a aflat în Centrul de Situație al Kremlinului, interacționând cu conducerea armatei în regim de videoconferință.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel