Putin: Vrem oare să vedem mașini incendiate pe străzile Rusiei?

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în contextul protestelor din Rusia împotriva sa că manifestanții trebuie să respecte legea, făcând referire la faptul că protestele nu sunt autorizate. Putin nu s-a sfiint să amenințe indirect cu închisoarea persoanele care vor mai participa la proteste.

Putin a abordat subiectul în contextul în care numeroşi militanţi politici au protestat împotriva reacţiei poliţieneşti, considerată excesivă, în timpul manifestaţiilor opoziţiei de vara trecută de la Moscova, cele mai importante care au avut loc în Rusia de la revenirea lui Vladimir Putin la preşedinţie în 2012. 

Totodată, Opoziția a amenințat cu noi proteste în contextul schimbărilor dorite de Vladimir Putin, care amendează Constituţia pentru a crea noi centre de putere în afara Kremlinului. Opozanții regimului consideră modificările drept o încercare a actualului preşedinte al Federaţiei Ruse de a-şi extinde pârghiile puterii şi după expirarea actualului său mandat, ce expiră în 2024.

 

Putin amenință cu închioarea protestatarii

 

Într-un interviu acordat agenției de presă Tass, și citat de The Moscow Times, Putin i-a ironizat pe protestatari precizând că dacă nu au autorizație să protesteze pot începe să se „radă în cap”, făcând aluzie la practica prin care trec deținuții în închisori.

„Există anumite reguli și toată lumea trebuie să le respecte. Aceasta este legea și ea trebuie respectată. În caz contrar e pusă în pericol stabilitatea Rusiei. Vrem să vedem mașini incendiate pe străzile noastre?”, a transmis Putin, potrivit sursei citate.

În vara anului trecut Moscova s-a confruntat cu o serie de proteste antiguvernamentale. Deși majoritatea pașnice, unele au fost umbrite de violențe. Sute de manifestanţi au fost condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea pentru violenţe după ce au fost arestaţi în timpul manifestaţiilor neautorizate.

CITEȘTE ȘI: Putin și-a apărat cu fermitate Garda Națională, acuzată de violențe împotriva protestatarilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel