Pusă în fața evidenței, Transnistria se vede nevoită să mulțumească public României

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini de la transportul vaccinului donat Republicii Moldova de către România, sursă foto: Guvernul României
Imagini de la transportul vaccinului donat Republicii Moldova de către România, sursă foto: Guvernul României

Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a schimbat astăzi discursul și a recunoscut că, de fapt, cele 1810 doze de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană vin din partea României.

După ce ieri, a încercat să dezinformeze populația din stânga Nistrului, prin omisiune, declarând că dozele de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană sunt „un ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, astăzi liderul separatist de la Tiraspol s-a răzgândit și spune că nu a fost înțeles corect.

Ca răspuns la afirmația lui Krasnoselski, Ambasada României în Republica Moldova a făcut lumină și a publicat ajutorul umanitar gratuit care va ajunge și în Transnistria.

„Ieri am scris că în curând vom primi vaccinuri anti-COVID în cadrul ajutorului umanitar pe linia OMS. Se lucrează în acest sens. Însă, primele dozele de vaccin AstraZeneca, care vor ajunge în regiunea transnistreană vor fi din partea României. Astăzi, așteptăm să vină lotul cu cele 1810 doze de vaccin. Exprim recunoştință României şi tuturor partenerilor care ne ajută în timpul pandemiei”, a scris Krasnoselski pe Telegram, citat de portalul unionist InfoPrut.

Totodată, liderul separatist a ținut să precizeze că, în conformitate cu înțelegerile pe care le-ar fi avut cu reprezentanții administrației prezidențiale de la Moscova, în regiunea transnistreană ar urma să ajungă și vaccinul rusesc Sputnik-V, „care va mări potențialul regiunii în lupta cu pandemia”.

Amintim că recent, atât președintele Maia Sandu, cât și Ministerul Sănătății de la Chișinău au informat că din cele 21.600 de doze donate de România Republicii Moldova, peste 1800 vor ajunge în regiunea transnistreană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel