Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe critică sugestia unui oficial NATO ca Ucraina să cedeze Rusiei teritorii pentru aderarea la Alianţă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a comentat marți o declarație anterioară a oficialului NATO, Stian Jenssen, în care acesta din urmă a sugerat că Ucraina ar putea fi nevoită, în cele din urmă, să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei în schimbul aderării la alianța transatlantică.

,,Orice discuție privind aderarea Ucrainei la NATO în schimbul cedării unei părți din teritoriul său este absolut inacceptabilă. Am presupus întotdeauna că Alianța, ca și Ucraina, nu se angajează în negocieri teritoriale", a scris Nikolenko pe Facebook.

Oficialul ucrainean a adăugat că orice discuție despre concesii teritoriale din partea reprezentanților NATO "face jocul Rusiei".

Acesta a subliniat că Ucraina se angajează să coopereze în continuare cu NATO pentru a deveni membru cu drepturi depline al alianței.

Declarația a venit după un comentariu al lui Stian Jenssen, directorul biroului privat al secretarului general al NATO, care a propus ca Ucraina să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei în schimbul aderării la NATO pentru a pune capăt războiului, a relatat agenția de presă Ukrinform.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel