Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene: Rachetele Storm Shadow sunt utile, dar Ucraina are nevoie de ATACMS

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri, lansată de HIMARS
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri, lansată de HIMARS

În ultimele zile nu au avut loc atacuri masive cu rachete asupra Ucrainei, dar rușii au folosit diferite tipuri de arme a efectua mai multe serii de bombardamente. În special, forţele ruse de ocupaţie au folosit sistemul S-300 pentru a lansa rachete în varianta sol-sol pentru a bombarda regiunea Zaporojie. Pentru a contracara astfel de atacuri, Ucraina are nevoie de rachete ATACMS pentru a distruge lansatoarele ruseşti, a precizat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Potrivit oficialului, pentru a răspunde cu succes la acest tip de rachete (rachete pentru sistemul S-300 SAM, utilizate pentru a lovi ţinte aflate la sil - n.r.), care reprezintă o amenințare serioasă, Ucraina are nevoie de rachete ATACMS.

Iuri Ignat a menționat că Ucraina are nevoie de rachete ATACMS, care au o rază de acțiune de până la 300 de kilometri. Aceste rachete pot fi lansate cu ajutorul sistemului HIMARS.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei a subliniat că aceste rachete nu le vor da prea multe şanse militarilor ruşi pe front, deoarece sunt capabile să distrugă posturile de comandă, centrele de comandă, depozitele de muniție și alte tipuri obiective militare.

De asemenea, el a menționat că forțele ucrainene au deja în arsenalul lor rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, care s-au dovedit deosebit de eficiente.

După cum a precizat publicaţia Defense Express, Forțele Armate Ucrainene au distrus baza Rosgvardia aflată la 115 km de linia frontului, probabil folosind rachete de croazieră Storm Shadow.

,,Avem rachete cu rază lungă de acțiune sub forma rachetelor de croazieră Storm Shadow, care ne-au adus rezultate pozitive. Distrugerea liniilor logistice ale inamicului este cheia succesului nostru, pe lângă faptul că avem superioritate aeriană. Piloții ucraineni au distrus rapid și eficient coloanele rusești la începutul invaziei prin efectuarea de lovituri aeriene. Astăzi, aviația și armamentul cu rază lungă de acțiune sunt cruciale pentru Ucraina. Rachetele pe care le avem în arsenal cu cea mai mare rază de acțiune sunt rachetele Tochka-U'. Raza lor de acțiune este de 120 de kilometri și încă le folosim. Rusia are rachete Iskander-M, precum și rachete balistice Kinzhal", a declarat Ignat.

 

Cu un pas mai aproape de rachete ATACMS cu rază de 300 km

 

Recent, mai mulţi oficiali din Statele Unite au sprijinit o rezoluție bipartizană prin care se solicită administrației Biden să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS. Rezoluția H.Res. 488 a fost examinată și susținută de Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite.

,,Rachetele ATAСMS sunt de o importanță critică pentru succesul contraofensivei Ucrainei. ATACMS au o rază de acțiune de până la 190 de mile (peste 300 km - n.r.), ceea ce permite forțelor ucrainene să lovească teritoriile ocupate de ruși" - a declarat congresmanul republican Michael McCaul.

Capacitatea ATACMS de a ataca ținte terestre și tactice de la distanțe mari îi conferă o valoare strategică semnificativă. Aceasta permite forțelor militare să execute operațiuni de atac și să neutralizeze amenințările înainte ca acestea să ajungă în proximitatea propriilor trupe sau a altor obiective importante. Fiind echipat cu o varietate de încărcături explozive, ATACMS poate să facă față unei game diverse de ținte, inclusiv vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană, buncăre și alte obiective de importanță strategică.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel