Prototipul dronei VSR700 a realizat primul zbor autonom

Prototipul dronei VSR700 realizată de Airbus Helicopters a realizat primul zbor autonom. Acesta a durat 10 minute și a avut loc la un centru de testare a dronelor situat lângă Aix-en-Provence, în sudul Franței.

Performanța este un pas important al programului, după ce în noiembrie 2019 a avut loc primul zbor pentru a verifica rezistența prototipului, în conformitate cu reglementările în vigoare. Pentru ca acest zbor autonom să fie posibil, Airbus Helicopters a implementat sistemul de geofencing, un perimetru virtual în baza căruia a fost obținut permisul pentru realizarea zborului.

“Zborul autonom al VSR700 este un pas important care ne permite să facem teste pe mare, la sfârșitul anului 2021, ca parte a studiilor de risc privind viitoarea dronă a forțelor navale franceze”, a spus Bruno Even, CEO Airbus Helicopters, potrivit unui comunicat al Airbus, emis către DefenseRomania.

VSR700, derivat din Hélicoptères Guimbal’s Cabri G2, este un sistem de zbor fără pilot din categoria de 500 – 1000 kg greutate maximă la decolare, care oferă cel mai bun mix de capacitate de încărcare, rezistență și cost operațional. Poate transporta mai mulți senzori navali în mărime reală pentru perioade extinse de timp și poate opera de pe vase, împreună cu un elicopter, amprenta logistică fiind redusă.

Prototipul VSR700 a evoluat în ultimele luni scurse de la zborul inaugural prin implementarea funcției de geofencing și a sistemului Flight Termination, care face posibilă întreruperea misiunii dacă este necesar. La nivelul vehicului aerian s-au făcut update-uri la nivel de software pilot automat și modificări structurale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel