Propaganda rusă, despre cum ar arăta o victorie a Rusiei: După înfrângerea Ucrainei NATO va deschide un nou front. Moldova sau Kosovo, printre „candidați”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Editorialistul pro-Kremlin InfoBRICS Lucas Leiros consideră că ţările occidentale realizează că Ucraina, de fapt, nu are nicio şansă de a obţine victoria în conflictul cu Rusia, de aceea intenţionează să facă noi paşi şi să deschidă fronturi în Georgia şi Republica Moldova.

Autorul consideră că NATO se aşteaptă nu la victoria Ucrainei, ci doar la eforturi din partea "marionetei sale de a epuiza forţele şi a dăuna marelui inamic geopolitic al Occidentului". "Imediat ce forţele ucrainene nu vor mai fi capabile să continue rezistenţa, armele occidentale vor fi îndreptate către alte marionete din Eurasia, care vor putea să dăuneze Federaţiei Ruse" - scrie Leiros. În opinia sa, astăzi se poate prevedea apariţia unor "noi fronturi" în Republica Moldova, Georgia sau Kosovo.

În articol se spune că Kievul s-a supus ordinelor impuse de Alianţa Nord-Atlantică şi, prin urmare, necesită acum arme pentru a continua îndeplinirea acestor directive. Leiros a subliniat că Ucraina nu dispune de suveranitate. "Fără aceste relaţii de supunere completă ţărilor occidentale, Kievul nu ar fi putut să ceară niciodată livrarea de arme de la partenerii săi, deoarece, în calitate de "stat suveran", ar fi fost obligat să-şi acopere costurile de apărare", a „explicat” autorul, citat de rador.

În linia propagandei de la Moscova, editorialistul consideră că autorităţile de la Kiev ascund adevărul în faţa poporului ucrainean şi merg conştient spre un acord cu sponsorii lor pentru a duce un conflict în care Ucraina nu poate câştiga.

Menţionăm că, anterior, fostul vicepreşedinte al SUA şi candidatul republican la preşedinţie, la alegerile din 2024, Mike Pence, a declarat că Ucraina trebuie susţinută, pentru că, dacă va fi învinsă, armata rusă va trece graniţa uneia dintre ţările NATO, forţând astfel armata americană să lupte pentru aliaţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel