Proiecție impresionantă a puterii militare franceze Indo-Pacific: Misiunea Pegasus 2023 a Franței

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Franța
Foto: Ministerul Apărării din Franța

Franța desfășoară pentru următoarele 40 de zile un contingent de aproape 20 de avioane militare în Indo-Pacific.

În perioada 25 iunie - 3 august va avea loc misiunea Pegasus 2023, condusă de Forța Aeriană și Spațială, potrivit Ministerului Forțelor Armate franceze.

Vor fi dislocate din Franța metropolitană până în Polinezia franceză (Pacificul de Sud), Coreea de Sud și Japonia, 10 avioane tactice multirol Rafale B și C, cinci aeronave A330 MRTT Phenix pentru realimentare în aer/transport și patru avioane A400M Atlas cu capacitate mare de transport.

Impresionanta proiecție a puterii aeriene franceze este compusă din trei faze majore:

 

Desfășurare în Malaezia și Singapore

 

• În perioada 25-28 iunie, toate aeronavele vor zbura către Malaezia și Singapore la peste 11.000 km de Franța continentală, cu o escală tehnică la baza aeriană a Forțelor Franceze din Emiratele Arabe Unite (FFEAU) la Al Dhafra.

 

Exerciții multinaționale în Pacificul de Vest și sprijinirea forțelor franceze din Noua Caledonie și Polinezia

 

• Între 2 și 21 iulie, avioanele franceze vor participa la exercițiile americane de amploare din Pacific (în  insulele Guam și Palau), la care vor fi implicați și parteneri din regiune. Concomitent, vor fi dislocate resurse aeriene (A400M și MRTT) în beneficiul Forțelor Armate din Noua Caledonie (FANC) și al Forțelor Armate din Polinezia Franceză (FAPF) pentru realizarea diferitelor misiuni.

 

Escale în Coreea de Sud, Japonia, Indonezia

 

• Din 24 iulie până în 3 august, vor fi desfășurate o serie de escale în Coreea de Sud, Japonia, Indonezia, după care va urma întoarcerea în Franța prin Qatar și Djibouti. Fiecare escală va face obiectul unui antrenament comun cu forțele aeriene partenere.

Franța este o națiune riverană și suverană a Indo-Pacificului. Își asigură suveranitatea și protecția teritoriilor sale de acolo, prin forțele sale pre-poziționate, dar și prin proiecții regulate de putere. De asemenea, poate conta pe mai multe națiuni partenere din regiune.

Forțele franceze sunt angajate pentru stabilitatea regională și mențin o postură non-escalatorie într-o abordare bazată pe respectarea dreptului internațional și a libertății de mișcare. Misiunea PEGASUS 2023 este pe deplin în concordanță cu acest cadru și vine pe lângă numeroasele desfășurări și exerciții pe care Franța le desfășoară în regiune, se mai precizează în informarea săptămânală despre principalele activități ale Forțelor Armate franceze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel