Progrese semnificative în disputa dintre Qatar şi vecinii săi din Golf

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

În cadrul discuţiilor dintre Qatar şi vecinii săi s-a ajuns la un acord ce va pune capăt acestei crize. Acesta urmează să fie semnat marţi în Arabia Saudită, transmite Agerpres, citând AFP. 

"Am realizat progrese în acest diferend în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului", a declarat luni un oficial american sub protecția anonimatului. 
 
Sursa citată a mai spus că Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui Donald Trump care s-a implicat direct în acest dosar, va fi prezent marţi în Arabia Saudită la summitul ţărilor din regiunea Golfului Persic. 

 
"La semnarea de pe 5 ianuarie, liderii Consiliului de Cooperare al Golfului plus Egiptul se vor aduna împreună pentru a semna un acord ce va pune capăt blocadei, precum şi acţiunilor în justiţie ale Qatarului", a adăugat oficialul american. 


Arabia Saudită și Qatarul au convenit redeschiderea frontierelor comune  

 

France Presse aminteşte că începând de luni Arabia Saudită şi-a redeschis spaţiul aerian şi frontierele terestre şi maritime cu Qatarul după mai bine de trei ani de întrerupere a legăturilor diplomatice dintre cele două ţări din Golf. 
 
Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egiptul au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017. Aceste ţări acuză Qatarul de complicitate cu Iranul, crearea de probleme în regiune şi sprijin acordat islamiştilor. 
 
Qatarul a negat aceste acuzaţii şi a denunţat blocada impusă, prezentându-se drept victimă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel