Programele de înzestrare - HIMARS, PATRIOT și F-16, elemente cheie ale unui parteneriat strategic mai consolidat între România şi Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) M142
High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) M142

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni, 19 octombrie, cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN.

Cei doi oficiali au subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre cele două state la nivelul apărării, importanța procesului de consolidare a posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, de o manieră coerentă și unitară, prin implementarea deplină a deciziilor adoptate la nivel aliat începând cu anul 2014, precum și cooperarea excelentă în cadrul structurilor multinaţionale găzduite de România și Polonia, precizează MApN într-un comunicat de presă

Temele abordate au vizat, de asemenea, mediul de securitate la Marea Neagră, evoluțiile curente la nivelul NATO, UE, respectiv al relației transatlantice.

Ministrul Ciucă a transmis oficialului polonez disponibilitatea de a colabora pe segmentul de instruire, schimbul de informații și discuții la nivel tehnic, dat fiind faptul că cele două state derulează în prezent aceleași programe de înzestrare - HIMARS, PATRIOT și F-16, cu accent pe creșterea cooperarii industriale.

 

România și Polonia, punctul central pentru apărarea flancului estic de agresiunea Rusiei

 

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman în România a subliniat, la începutul acestei luni, faptul că țara noastră deține sisteme de armament moderne americane. În cadrul unei declarații, înaltul diplomat american a confirmat că România va găzdui mai multe trupe american.

Totodată, ambasadorul Adrian Zuckerman transmite că România și Polonia reprezintă „punctul central al apărării împotriva agresiunii ruse pe flancul estic al Europei”.

România deține multe dintre cele mai noi sisteme de armament ale noastre, cum ar fi bateriile de rachete Patriot, rachetele HIMARS, sistemele de rachete antibalistice Aegis și diverse alte sisteme. În curând, va găzdui și mai mulți dintre bărbații și femeile noastre în uniformă. România, alături de Polonia, este punctul central al apărării împotriva agresiunii ruse pe flancul estic al Europei“, a spus Zuckerman, citat de publicația Calea Europeană, într-un discurs susținut cu ocazia parafării unui acord între Departamentul american al Energiei și Ministerul român al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru proiectele de energie nucleară Cernavodă și sectorul energiei nucleare civile din România.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel