Producătorul turc Baykar a donat Lituaniei o dronă TB2 care la ajunge în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Bayraktar TB2, sursă foto: News Text Area (NewsTextArea.com)
Bayraktar TB2, sursă foto: News Text Area (NewsTextArea.com)

Lituania a primit o dronă Bayraktar TB2 din Turcia, după ce sute de lituanieni au cotizat pentru a strânge banii necesari achiziţionării acestui dispozitiv pentru Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Vilnius, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

În cele din urmă, producătorul turc Baykar a anunţat că va dona drona gratis, guvernul Lituaniei angajându-se să cheltuiască 1,5 milioane de euro din banii adunaţi pentru armarea ei, iar restul de până la aproape 6 milioane de euro colectate urmând să fie dedicat ajutorului umanitar pentru Ucraina.

Imaginile distribuite de guvernul lituanian prezintă drona cu logoul unui şoim, în culorile Lituaniei şi Ucrainei. Drona a primit acest nume în urma unui vot pe internet în Lituania.

Ucraina a achiziţionat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la Baykar în ultimii ani şi a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lui martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel