Procurorul general al SUA acuză mișcarea de extremă stânga Antifa de instigare la revoltă

Tudor Curtifan / 03 sep 2020 / 15:05

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat că Departamentul Justiţiei monitorizează mişcarea de protest Antifa, susţinând că aceasta incită la violenţe în multe oraşe din ţară, transmite Agerpres, citând Reuters.

''Am discutat cu fiecare şef al poliţiei din fiecare oraş unde au avut loc violenţe importante şi toţi au identificat Antifa drept cea care pregăteşte declanşarea violenţelor'', a afirmat Barr într-un interviu acordat CNN. ''Ei umblă prin toată ţara. Ştim oameni care zboară peste tot în ţară. (...) Vedem achiziţii de arme pe care le fac pentru utilizarea la aceste revolte. De aceea îi urmărim'', a mai spus el.

Antifa este o mişcare de extremă stânga, în bună măsură lipsită de structură, ai cărei membri urmăresc în general confruntările cu cei pe care îi consideră autoritarişti sau rasişti.

Barr a susţinut că nu există rasism sistematic în justiţia americană şi că presupusa ''epidemie'' de omoruri ale unor negri neînarmaţi este o ''poveste falsă''. ''Cred că instituţiile noastre au fost reformate în ultimii 60 de ani şi, dacă a fost inclus ceva în acestea, este o înclinaţie către nediscriminare'', a afirmat el.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy