Procuratura din Turcia deschide o anchetă după ce extrema dreaptă olandeză l-a jignit și caricaturizat pe Erdogan

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Procuratura din Ankara a anunţat marţi că a declanşat o anchetă împotriva liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, pentru insultă la adresa preşedintelui turc, după ce acesta l-a descris pe Recep Tayyip Erdogan drept "terorist", informează Agepres, potrivit AFP.

Ancheta vizează mesaje ale lui Wilders pe Twitter, ce "conţin insulte scrise şi vizuale" la adresa preşedintelui turc, a afirmat Biroul procurorului.

"Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol mortal şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos", a scris Wilders luni pe Twitter. De asemenea, el a publicat o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi o altă jumătate pe drapelul grupării Stat Islamic, caricatură însoţită de cuvântul "terorist".

"Niciun cuvânt pronunţat de Geert Wilders şi banda sa de neo-nazişti nu face doi bani. Adevăratul pericol este că guvernele în aparenţă moderate şi decidenţii politici aşa-zişi responsabili din Europa pot să le împărtăşească ideile", a reacţionat directorul pentru comunicaţii al preşedinţiei turce Fahrettin Altun.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders care îşi atinge vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul "imbecil".

Liderul extremei drepte olandeze a mai provocat indignarea Ankarei în octombrie anul trecut, cu un mesaj similar ce îl viza pe preşedintele turc. El a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan, cu o bombă pe cap, însoţită de cuvântul "terorist". Erdogan a depus atunci plângere împotriva lui Wilders.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel