Procesul lui Trump ar putea deschide cutia Pandorei. Un important republican insinuează judecarea președinților democrați

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Un important republican din Senatul SUA a avertizat sâmbătă că cel de-al doilea proces de impeachment împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump ar putea duce la punerea sub acuzare a unor foşti preşedinţi democraţi dacă republicanii vor prelua controlul asupra Senatului peste doi ani, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Dacă este o idee bună să punem sub acuzare şi să judecăm foşti preşedinţi, ce spuneţi (de judecarea unor) foşti preşedinţi democraţi atunci când republicanii vor obţine majoritatea în 2022? Gândiţi-vă la asta şi haideţi să facem ce este mai bine pentru ţară", a transmis senatorul John Cornyn, de 19 ani în Senatul SUA, într-o postare pe Twitter adresată liderului majorităţii democrate din camera superioară a Congresului american, Chuck Schumer.

Trump a devenit luna aceasta primul preşedinte american supus de două ori procedurii de impeachment, după ce Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, cu sprijinul a 10 republicani, a votat pentru punerea lui sub acuzare pentru incitare la insurecţie, ca urmare a discursului său înflăcărat din 6 ianuarie adresat susţinătorilor săi, cu puţin timp înainte ca aceştia să lanseze un asalt asupra Capitoliului din Washington.

Schumer, care a devenit lider al majorităţii democrate din Senat în această săptămână, a declarat vineri că procesul de destituire a lui Donald Trump va începe în a doua săptămână din februarie în Senat, după transmiterea actului de punere sub acuzare a fostului preşedinte la începutul săptămânii viitoare.

 

Procesul lui Trump

 

Acest program va permite camerei superioare a Congresului SUA să confirme până atunci nominalizările preşedintelui Joe Biden pentru administraţia sa şi să se ocupe de un plan uriaş de ajutoare economice pentru a remedia criza provocată de coronavirus, a explicat Schumer. 

Senatorii îl vor judeca pe Trump, acuzat de „incitare la insurecție”. Chiar dacă Trump nu mai poate fi demis întrucât mandatul său s-a terminat, miza e una mare, deoarece dacă va fi găsit vinovat la finalul procesului, lui Donald Trump i s-ar putea interzice să mai candideze în 2024.

Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut Donald Trump și va deveni de azi al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump, care nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden, acuzând fraudarea alegerilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel