Procedura pentru demiterea lui Trump, declanșată în SUA. Președintele a reacționat imediat

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Nancy Pelosi, preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat începerea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump. Democrații dețin majoritatea în Camera Reprezentanților. Donald Trump este acuzat de abuz de putere în ”scandalul Ucraina”. În schimb, Trump a reacționat imediat și a transmis că acțiunea democraților reprezintă cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istorie.

Nancy Pelosi, liderul  Camerei Reprezentanților a anunțat, marți,  începerea procedurii de destituire a președintelui Donald Trump, primul pas al democraților  este acela de declanșare a unei anchete în acest caz, care s-ar putea încheia cu o punere formală sub acuzare  a lui Donald Trump pentru abuz de putere.

Liderul de la Casa Albă este suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei în încercarea de a aduce prejudicii fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, care ar putea fi rivalul său la scrutinul electoral din 2020. Fiul politicianului, Hunter Biden, a început să lucreze pentru o companie ucraineană din domeniul gazelor începând din 2014.

Nancy Pelosi anunțând începerea procedurii de destituire a lui Donald Trump

Donald Trump este acuzat că s-a folosit de funcția pe care o are pentru a face presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca să-l determine pe acesta să declanşeze o anchetă de corupţie împotriva lui Biden. Ar fi făcut acest lucru într-o conversație telefonică, în luna iulie.

Donald Trump a recunoscut că a abordat subiectul, dar neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra liderului de la Kiev.

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că a autorizat publicarea conversaţiei telefonice pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP. 

 

Trump: Cea mai mare vânătoare  de vrăjitoare din istorie

 

Trump s-a dezlănțuit imediat după decizia democraților de a începe procedura de destituire. Președintele american a reacționat printr-un mesaj pe Twitter. 

"O zi atât de importantă la Naţiunile Unite, atât de multă muncă şi un succes atât de mare, iar democraţii au ţinut cu tot dinadinsul să o strice şi să o înjosească cu şi mai multe ştiri de ultimă oră, mizerii ale vânătorii de vrăjitoare. Vă vine să credeţi?", a transmis Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel