Procedura de achiziție a corvetelor, suspendată. Leș: Ne blocăm în proceduri

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a precizat ministrul Gabriel Leș. 

Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli. „Cert e din nou ne blocăm în proceduri. Asta știm să facem cel mai bine. Astăzi vom răspunde la adresă. Ieri după masă am primit-o. Vom pune la dispoziție documentele cerute. Din ce spuneau juriștii la acest moment, în 15 zile trebuie să dea o soluție. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (...) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (...) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestație, unde au fost semnalate grave nereguli”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, transmite Mediafax.

 

Achiziția cercetată de DNA

 

Procedura a fost suspendată în condițiile în care ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat, săptămâna trecută că ar urma să fie anunțați câștigătorii pentru achiziția de corvete. În februarie 2019, Șantierul Naval Constanța a renunțat la procesul intentat Guvernului și Ministerului Apărării Naționale, prin care solicita anularea licitației privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leș a anunțat că a cerut Direcției Juridice din MApN să identifice pașii legali de urmat. De altfel, în privința achiziției de corvete, a fost deschis și un dosar la Parchetul Militar privind unele suspiciuni în derularea legală a procedurii. Ulterior, dosarul a fost trimis la DNA.

Vezi și: Program corvete. Leș face precizări: Nu există presiuni asupra MApN sau asupra mea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel