Probleme pentru un MiG-21 LanceR după decolarea de pe Kogălniceanu. Trapele trenului de aterizare nu s-au închis complet

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Marți, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucție, o aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aerienă Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, „după decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare”.

„Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, mai precizează MApN.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.

 

Tragedia aviatică din martie 2022

 

Amintim că pe 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, prăbușindu-se în zona localității Cogealac.

Ca urmare a declanșării operațiunilor de căutare-salvare, un elicopter militar IAR-330 al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG-21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

CITEȘTE ȘI: Câte avioane MiG-21 LanceR mai are România. Din 2024 bătrânele avioane sovietice ar trebui scoase din serviciul de luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel