Problema transnistreană Candu: Rusia are nevoie de garanții că Moldova nu se va uni cu România și nu va intra în NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
transnistria
transnistria

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre problema Transnistriei.

Întrebat dacă Rusia ar fi interesată de o reintegrare a Transnistriei în cadrul R. Moldova, Andrian Candu a spus că Rusia vrea să păstreze controlul asupra Transnistriei.

„Întrebarea este: ce garanții va primi Rusia în schimbul plecării din R. Moldova. Eu personal cred. Noi putem să ne înțelegem. Dacă Rusia va primi garanții că R. Moldova nu va intra în NATO, că nu se va uni cu România, că rușii nu vor fi lipsiți de drepturile garantate de standardele internaționale privind minoritățile, atunci putem să ajungem la un acord privind o misiune internațională de pacificare, privind lichidarea depozitelor imense de muniții care se află acolo ( n.r - în regiunea transnistreană). Iar noi, în același timp, să oferim o autonomie cât mai largă Transnistriei, mai largă decât cea pe care o deține Găgăuzia. Și dacă această înțelegere va obține acceptul internațional sau va fi susținută de principalii actori internaționali, atunci problema transnistreană va fi rezolvată", a declarat Andrian Candu, pentru www.eurointegration.com.ua, citat de Radio Chișinău.

Președintele Parlamentului a mai comentat și poziția enunțată de liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a afirmat că nu poate fi vorba despre o reintegrare a Transnistriei. El a spus că aceasta este opinia personală a lui Krasnoselski și s-a arătat convins că într-o zi se va ajunge la o înțelegere prin care Transnistria să aibă statut de autonomie și va demara reintegrarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel