Primul zbor pentru Poseidon Boeing P-8A al Royal Air Force

Eduard Pascu |
Data publicării:
Boeing Poseidon P-8A RAF
Boeing Poseidon P-8A RAF

Prima aeronavă multirol Poseidon (MMA) Boeing P-8A comandată de Royal Air Force din Marea Britanie (RAF) a efectuat primul său zbor pe 13 iulie.

Primul dintre cele nouă avioane Poseidon comandate de Marea Britanie, având numărul de serie ZP801, a făcut zborul său inaugural la unitatea Rente a companiei Boeing, de lângă Seattle, Washington, înainte de livrarea la Air Station Naval Jacksonville din Florida unde vor fi montate sistemele militare. Acesta va fi transportat către viitoarea sa bază aeriană RAF Lossiemouth din Scoția în al doilea trimestru al anului 2020, unde va fi operat de către escadrila 120.

În serviciul RAF, Poseidon va fi desemnat MRA 1, în timp ce această primă aeronavă are și numele Pride of Moray. Guvernul britanic a anunțat planurile sale de a cumpăra nouă P-8A în revizuirea sa strategică de apărare și securitate la sfârșitul anului 2015 și a semnat ordinul oficial la Airshow International Farnborough în iulie 2016.

Conform anunțurilor anterioare, costul total al achiziției este evaluat la 3 miliarde lire sterline până în jurul anului 2027. Londra a dezvăluit, de asemenea, că achizițiile publice includ achiziții de arme nespecificate, sonde de sonar și alte "consumabile'. De atunci a fost raportat că P-8A-urile RAF vor avea aceleași torpile Mk54 și rachete anti-navă Harpoon ca USN.

Lansarea flotei RAF la Lossiemouth este preconizată la începutul anului 2020, iar la începutul trimestrului 4 2020 acestea vor fi operaționale.

Conceptul Poseidon P-8A a fost construit de o echipă industrială condusă de Boeing, care include CFM International, GE Aviation, Northrop Grumman, Raytheon și Spirit AeroSystems.

Vezi și: Marea Neagră: Un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un avion american de cerctare P-8A Poseidon 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel