Marea Neagră: Un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un avion american de cerctare P-8A Poseidon (Video)

S.I. Catalin / 05 iul 2019 / 17:42
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

Ministerului rus al Apărării a anunțat că militarii ruși au fost nevoiți să ridice în aer un avion de vânătoare Su-27, din cauza apropierii de granițele Federației Ruse a unui avion american de cerctare P-8A Poseidon.

,,Mijloacele rusești de monitorizare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de granița de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu ale apărării antiaeriene a Regiunii Militare Sud", au precizat reprezentanții ministerului, potrivit remnmilitaryblog.com.

Este de remarcat faptul că acest incident, aparent, a avut loc miercuri, 3 iulie, în largul coastei Crimeei. Cel puțin, datele portalului specializat PlaneRadar indică faptul că în această zi Boeing P-8A Poseidon al Marinei Statelor Unite cu numărul de comandă 169328 desfășura o misiune de recunoaștere în zona specificată, potrivit Defence-Blog.

,,Echipajul avionului rusesc de vânătoare s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-a identificat ca fiind un avion american de cercetare P-8A Poseidon. Acesta și-a schimbat imediat direcția de zbor, îndepărtându-se de granița de stat a Federației Ruse", s-a arătat în comunicatul de presă.

La Ministerul rus al Apărării s-a precizat că zborul avionului rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a apațiului aerian international.

,,După îndeplinirea misiunii, avionul rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă", au anunțat reprezentanții ministerului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy