Marea Neagră: Un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un avion american de cerctare P-8A Poseidon (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

Ministerului rus al Apărării a anunțat că militarii ruși au fost nevoiți să ridice în aer un avion de vânătoare Su-27, din cauza apropierii de granițele Federației Ruse a unui avion american de cerctare P-8A Poseidon.

,,Mijloacele rusești de monitorizare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de granița de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu ale apărării antiaeriene a Regiunii Militare Sud", au precizat reprezentanții ministerului, potrivit remnmilitaryblog.com.

Este de remarcat faptul că acest incident, aparent, a avut loc miercuri, 3 iulie, în largul coastei Crimeei. Cel puțin, datele portalului specializat PlaneRadar indică faptul că în această zi Boeing P-8A Poseidon al Marinei Statelor Unite cu numărul de comandă 169328 desfășura o misiune de recunoaștere în zona specificată, potrivit Defence-Blog.

,,Echipajul avionului rusesc de vânătoare s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-a identificat ca fiind un avion american de cercetare P-8A Poseidon. Acesta și-a schimbat imediat direcția de zbor, îndepărtându-se de granița de stat a Federației Ruse", s-a arătat în comunicatul de presă.

La Ministerul rus al Apărării s-a precizat că zborul avionului rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a apațiului aerian international.

,,După îndeplinirea misiunii, avionul rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă", au anunțat reprezentanții ministerului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel