Primul submarin nuclear al clasei Virginia Block 4 a intrat în înzestrarea US Navy (Foto/Video)

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceremonie oficială pentru intrarea în înzestrarea Forțelor Navale americane a primului submarin versiunea Block 4 din clasa Virginia

Pe 28 august, US Navy (Forțele Navale ale SUA) au sărbătorit la Baza Navală New London introducerea în serviciu a USS Vermont (SSN 792), primul submarin din clasa Virginia blocul IV.

Nava face parte dintr-un contract de 17,6 miliarde dolari atribuit companiei General Dynamics Electric Boat pentru a construi zece astfel de submarine.

USS Vermont este un submarin cu propulsie nucleară destinat misiunilor de atac rapid cu arme convenționale (rachete și torpile). Are o lungime de 115 m, lățime de 10,4 m, înălțime de 9,8 m și un deplasament de 7800 tone. Adâncimea maximă de scufundare depășește 244 m, operând în imersie cu o viteză mai mare de 46 km/h. Echipajul este format din peste 130 de militari.

Submarinele de atac rapid sunt platforme multi-misiune, care permit cinci dintre cele șase capabilități de bază ale strategiei navale - controlul maritim, proiecția puterii, prezența înaintată, securitatea maritimă și descurajarea. Sunt concepute să exceleze în lupta antisubmarin și anti-navă, lovituri de amploare cu rachete, operații speciale, informații, supraveghere și recunoaștere, deminare, operații de război atipic.

Submarinele din clasa Virginia blocul IV încorporează modificări de proiectare, care au permis reducerea costurilor și creșterea duratei de funcționare a anumitor componente. Prin aceste modificări s-a redus numărul de întrețineri și s-a mărit perioada de misiune pe mare.

Astfel, dacă un submarin din versiunile Block I-III are planificate patru întrețineri tehnice generale și 14 desfășurări operaționale, unul din versiunea Block IV va fi supus doar la trei întrețineri, urmând să fie în misiune de 15 ori, pe durata sa de viață, se precizează în comunicatul US Navy.

Din punct de vedere administrativ, USS Vermont a intrat în înzestrare pe 18 aprilie 2020, fiind activ în zona de operații a Flotei a 4-a americane, dar datorită pandemiei COVID-19, US Navy nu a desfășurat și ceremonia oficială de introducere în ordinea de luptă.

Pentru clasa Virginia este prevăzută și versiunea Block V, care va avea la bord 65 de rachete și torpile, de aproape de trei ori mai mult decât versiunile Block I – IV. Deplasamentul unui submarin versiunea Block V va ajunge la 10.200 tone, depășind clasa Sea Wolf și ajungând pe locul doi, din acest punct de vedere, după submarinele din clasa Ohio purtătoare de rachete balistice.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel