Primul regiment rus de rachete hipersonice Avangard va deveni complet operațional în 2021

Eduard Pascu |
Data publicării:

Primul regiment de sisteme de rachete hipersonice Avangard care a intrat în dotarea forțelor din regiunea Orenburg la sfârșitul anului 2019 va deveni complet operațional la sfârșitul anului 2021, a declarat miercuri o sursă din industria de apărare.

"Primul regiment al diviziei Yasny  din cadrul Forței Strategice de Rachete va avea șase lansatoare până la sfârșitul anului viitor", a spus sursa pentru agenția rusă TASS.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat în cadrul reuniunii extinse a consiliului ministerial din 21 decembrie că lucrările au continuat pentru echiparea regimentului cu sisteme de rachete hipersonice Avangard.

Ministerului Apărării vrea ca patru sisteme de rachete hipersonice Avangard să fie operaționale până la sfârșitul lunii decembrie.

Potrivit sursei citate, Rusia a efectuat până în prezent cinci teste cu astfel de rachete balistice intercontinentale.

TASS transmite că următoarele două rachete UR-100N UTTKh cu focoase hipersonice Avangard ar putea intra în serviciul de luptă într-un regiment al diviziei de rachete Yasny pe 25 decembrie.

Conform sursei citate racheta Avangard este capabilă să zboare cu o viteza hipersonică de până la Mach 28. Rușii se laudă că rachetele pot penetra orice sistem de apărare.

Citește și: Armata rusă va primi noile rachete balistice intercontinentale grele de tip Sarmat începând din anul 2022

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel