Primul Rafale al Greciei e gata de livrare (Foto). Avionul de vânătoare va ajunge pe „tărâmul zeilor” în această lună

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul avion francez care va ajunge sub comanda Greciei, sursă foto: Stam Pittas - Twitter @Stam_Pittas
Primul avion francez care va ajunge sub comanda Greciei, sursă foto: Stam Pittas - Twitter @Stam_Pittas

Grecia e primul client european al Dassault Aviation pentru aeronava de vânătoare Rafale. Achiziția s-a făcut „pe repede înainte” în contextul tensiunilor din Marea Mediterană dintre partea elenă și Turcia.

Imaginile au apărut în media la începutul acestei săptămâni, fiind preluate de presa greacă de pe rețelele de socializare.

Din imaginile de pe care le putem vedea din interiorul unei facilități a Dassault Aviation, ne este prezentat un avion Rafale în două locuri, ce poartă cocarda steagului elen.

Imagini furnizate de contul de Twitter Stam Pittas:

 

 

 

Presa greacă scrie la unison că primul avion Rafale al Forțelor Aeriene Elene va ajunge în Grecia, pe „tărâmul zeilor”, în această dată pe data de 21 iulie 2021.

Amintim că la începutul acestui an Grecia și Franța au semnat un contract oficial pentru achiziționarea a 18 aeronave Rafale.

 

Achiziție în timp record

 

Valoarea tranzacţiei se ridică la circa 2,5 miliarde de euro şi presupune furnizarea de către Paris a 12 second hand și 6 aeronave noi, construite de Dassault Aviation. Contractul prevede și susţinere logistică şi armament asociat.

Această achiziţie a fost discutată într-un timp record între cele două guverne iar decizia de a demara negocieri a fost luată în septembrie 2020 de către premierul grec Kyriakos Mitsotakis, contractul fiind semnat la începutul acestui an. Achiziția a venit pe fondul unei reacţii la explorările gaziere ale Turciei şi a demonstraţiilor de forţă ale Ankarei în apele disputate cu Grecia şi Cipru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel