Bundeswehr va preda urgent Kievului un Patriot complet, primul dintre cele trei sisteme antiaeriene negociate cu Occidentul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)

Germania a anunțat că va transfera urgent un alt sistem Patriot în Ucraina.

La câteva ore după ce ministrul ucrainean de externe anunța că poartă negocieri privind transferul în Ucraina a încă două Patriot și un Samp-T, vine și anunțul Berlinului - Ucraina va primi ”urgent” încă un sistem antiaerian Patriot.

 Ministerul Apărării al Republicii Federale Germania a anunțat că va transfera imediat un Patriot suplimentar în Ucraina pentru a respinge atacurile aeriene ruse.

Transferul imediat al Patriot-ului în Ucraina pe lângă sistemele de apărare aeriană care au fost deja livrate și ale căror livrări sunt încă planificate este raportat pe pagina Ministerului German al Apărării din rețeaua de socializare X.

Practic, este vorba de un al treilea sistem Patriot complet, furnizat de Germania, care cuprinde până la 8 lansatoare, un radar și un punct de control al focului care angajează țintele aeriene.

Ministerul Apărării al Germaniei a subliniat că acest lucru a devenit posibil datorită revenirii sistemului de la reparațiile programate. 

"Toate angajamentele noastre aliate pot fi îndeplinite cu sistemele care se află la dispoziția Germaniei. În același timp, toate măsurile necesare pentru înlocuirea accelerată și noi achiziții vor fi inițiate imediat", se mai arată în comunicat. 

„Teroarea rusă pune, de asemenea, în pericol aprovizionarea cu energie a populației și distruge instalațiile industriale care sunt importante pentru pregătirea operațională a forțelor armate ucrainene”, a declarat ministrul german al apărării Boris Pistorius. 

În același timp, președintele Volodimir Zelenski, a reacționat la transferul  Patriot din Germania. 

„O conversație productivă importantă cu cancelarul german Olaf Scholz. Sunt recunoscător cancelarului pentru decizia de a furniza încă un sistem Patriot suplimentar Ucrainei și rachete sistemelor de apărare aeriană existente. Mulțumesc, Olaf, pentru conducere! Acesta este un adevărată dovadă de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic pentru noi” – a subliniat Zelenski.

Amntim că ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că  Ucraina negociază două baterii Patriot și un Samp-T. Potrivit acestuia, toate bateriile Patriot depind de decizia SUA, pentru că este un sistem american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel