Ucraina e aproape de a-i convinge pe aliați să trimită două baterii Patriot și un Samp-T, spune ministrul de externe Kuleba

Sistemul Samp/T (MAMBA) este contribuția comună a Italiei și Franței pentru apărarea antiaeriană ucraineană; Foto: Forțele Aeriene Franceze, via NATO Allied Air Command - facebook
Sistemul Samp/T (MAMBA) este contribuția comună a Italiei și Franței pentru apărarea antiaeriană ucraineană; Foto: Forțele Aeriene Franceze, via NATO Allied Air Command - facebook

Ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că astăzi Ucraina poartă „negocieri active” cu privire la două baterii Patriot și sistemul franco-italian Samp-T.

Potrivit acestuia, toate bateriile Patriot depind în cele din urmă de decizia SUA, pentru că este un sistem american.

"Știm sigur unde și ce este. Negocierile active sunt acum în desfășurare cu privire la 2 baterii Patriot și o baterie SAMP-T", a spus el într-un interviu, care a fost făcut public în emisiunea transmisă de toate canalele TV ucrainene, scrie RBK-Ucraina.

Kuleba este sigur că dacă țările în care se află aceste sisteme ar fi acum pregătite să le predea Ucrainei, ar fi „o chestiune de săptămâni” - iar Kievul le-ar putea primi.

De asemenea, șeful Ministerului de Externe ucrainean a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Antonio Tajani, despre căutarea sistemelor de apărare aeriană pentru Ucraina.

Kuleba a menționat că a discutat despre pașii specifici privind modul în care Italia, care prezidează G7, poate participa activ la căutarea sistemelor de apărare aeriană și la luarea deciziilor cu privire la livrarea acestora în Ucraina.

 

Apărarea aeriană, un subiect fierbinte

Ucraina deține mai multe sisteme Patriot și o baterie Samp-T, care sunt capabile să doboare balistica și aeronavele rusești, dar numărul acestora este insuficient. Pe fondul bombardamentelor, oficialii ucraineni au cerut în mod repetat partenerilor lor să predea astfel de sisteme pentru a proteja orașele și infrastructura critică a țării.

Kievul cere transferarea sistemelor Patriot din Polonia, România și Spania, au declarat pentru Financial Times două persoane familiare cu negocierile. 

Cu toate acestea, aliații au spus că nu intenționează să trimită mai multe sisteme în Ucraina, argumentând că trebuie să-și conserve capacitățile de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel