Primul contact al studenților români cu industria: „Leviatan Design - lider pe partea de tehnologie în construcții”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Proiectul „Hangar mentenanță aeronave militare, Otopeni”. Sursă foto: Leviatan Design
Proiectul „Hangar mentenanță aeronave militare, Otopeni”. Sursă foto: Leviatan Design

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design, alături d Gabriel Marcu, Director Tehnic în cadru Leviatan Design, au vorbit despre programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România și susținerea pe care compania românească o oferă acestor inițiative.

Compania românească Leviatan Design implementează în domeniul construcțiilor militare și civile tehnologii de ultimă generație pe care le pune și la dispoziția tinerilor studenți în procese de practică sau internship, multe din acestea finalizându-se cu angajarea studenților în cadrul companiei. 

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design și Gabriel Marcu, Director Tehnic în cadru Leviatan Design, au fost prezenți la o emisiune în cadrul trustului DC Media Group unde au discutat despre inițiativa companiei românești de a susține programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România.

„Am avut și avem experiențe foarte plăcute cu studenții pe care i-am avut în programe de practică și internship. Drept dovadă suntem în discuții pentru angajare cu doi foști studenți care au fost în cadrul stagiului nostru de practică anul trecut. Cred că e un exemplu foarte bun că au apreciat ceea ce au văzut și au învățat la Leviatan Design pe durata programului de practică. La ora actuală din cei 12 studenți care au finalizat programul de practică în cadrul companiei, cinci vor continua programul de internship. Feedback-ul pe care l-am primit de la toți cei 12 studenți reprezintă o apreciere și o mulțumire pentru noi”, a precizat Gabriel Marcu.

Cristian, student în anul II la Universitatea Tehnică de Construcții București, povestește experiența avută în practică în cadrul companiei românești de construcții civile și militare.

„Înainte de a veni la practica Leviatan Design am făcut un studiu de piață să vedem ce firme avem în București și cine acceptă studenți în practică. În urma studiului am ales pentru că Leviatan Design e lider pe partea de tehnologie în construcții”, a precizat studentul, care a adăugat că așteptările sale cu privire la utilizarea tehnologiilor de ultimă generație nu au fost înșelate.

„Vrem să exprimăm și să subliniem un lucru important: În România pe studenții de la construcții cel puțin, pentru că ei au fost în practică, îi așteaptă condiții de lucru în construcții similare cu cele din afară, atât din punct de vedere salarial, cât și condiții la nivel tehnologic. Am observat că, din cauza mesajelor din media, de pe rețelele de socializare, ca de exemplu - în România totul este rău, viața este foarte grea, condițiile de muncă nu sunt bune, iar salariile sunt mici -, de multe ori, studenții nici nu mai verifică informația și își propun încă din timpul facultății să lucreze în străinătate. Noi vrem să precizăm că, acum, în România, lucrul în construcții este digitalizat”, a conchis și Cătălin Podaru, CEO-ul companiei.

Compania Leviatan Design e implicată în numeroase proiecte civile, dar și în proiecte critice de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel