Primele imagini cu Patriot în Ucraina. Cum au încercat rușii să identifice unde e dislocat sistemul pentru a-l distruge

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansator Patriot, US Army
Lansator Patriot, US Army

Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul locotenent Mîkola Olesciuk a testat sistemul de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina.

Forțele Aeriene au arătat primele imagini ale serviciului de luptă Patriot din Ucraina, după ce armata ucraineană a primit prima baterie a sistemului de apărare antiaeriană în aprilie 2023.

Comandantul Forțelor Aeriene a testat echipamentul și a mulțumit țărilor occidentale pentru sistemul avansat furnizat Kievului.

”Comandantul diviziei mi-a permis să testez puțin Patriot. Mulțumesc, Artem, am visat să fac asta mult timp”, a spus Oleschuk. Echipamentul occidental modern are propriile sale particularități, dar militarii ucraineni îl au învățat rapid să-l utilizeze și sunt gata să distrugă ocupantul rus”, a declarat generalul locotenent Mîkola Olesciuk.

Youtube video image

 

În timpul atacului masiv cu rachete, din 9 martie, Rusia căuta și sistemul Patriot 

Patriot este un element esențial al apărării ucrainene, iar Rusia știe asta și va încerca distrugerea bateriilor antiaeriene din Ucraina. Potrivit oficialilor militari de la Kiev, în atacul din 9 martie, Rusia a lansat mai multe valuri de rachete pentru a detecta sistemul de apărare aeriană Patriot pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, Natalia Humeniuk, șefa Centrului de presă de coordonare comun al Forțelor de Securitate și Apărare de Sud, spunea atunci că Rusia a încercat mai multe abordări în timpul bombardamentelor în masă.

„Am înțeles și ne așteptam la acumularea de forțe și mijloace, am monitorizat cu atenție acțiunile inamicului și am înțeles că se pregătesc atacuri sub formă de val. Dar, permiteți-mi să vă reamintesc, eram cu toții pregătiți pentru faptul că vor căuta noi tactici de acțiune, inclusiv contracararea apărării noastre antiaeriene”, menționa aceasta, încă din luna martie.

Patriot din Ucraina - deja în serviciu de luptă

 

Pe 19 aprilie, ministrul Apărării Oleksii Reznikov  a confirmat  sosirea sistemelor de apărare aeriană Patriot în Ucraina. Viceministrul Apărării, generalul locotenent Oleksandr Pavliuk  a clarificat că este vorba despre Patriotul promis de Germania. 

Foto: Sistemul Patriot 

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yurii Ignat, a remarcat că  una dintre diviziile (baterii) promise  ale sistemului antirachetă a ajuns până acum în Ucraina. El a adăugat că Patriotul a intrat deja în serviciul de luptă.

Potrivit lui Ignat, sarcina bateriilor americane de apărare aeriană rămâne să acopere infrastructura critică.

Cu toate acestea, utilizarea acestor sisteme pentru a distruge rachetele antiaeriene S-300, ”reconvertite” de ruși pentru a lovi ținte la sol, de exemplu Harkovul, nu este o soluție rațională. 

Potrivit presei ucrainene sistemul Patriot trimis în Ucraina folosește racheta PAC-2, care are capacitatea declarată de a distruge aeronavele inamice la o distanță de până la 160 km. Racheta o viteză de până la Mach 4,1.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel