Primele imagini cu momentul în care avioanele ruseşti Su-27 au provocat doborârea dronei americane MQ-9 Reaper

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avionul rusesc Su-27, în timpul manevrelor aeriene care au dus la prăbușirea dronei americane MQ-9 Reaper. Foto: Captură video U.S. Army
Avionul rusesc Su-27, în timpul manevrelor aeriene care au dus la prăbușirea dronei americane MQ-9 Reaper. Foto: Captură video U.S. Army

Comandamentul militar american pentru Europa [EUCOM] a publicat o înregistrare video, realizată de drona MQ-9 Reaper, care arată momentul în care un avion de luptă rusesc Su-27 s-a ciocnit cu aceasta după ce a încercat să arunce combustibil pentru a o forţa să aterizeze.

Înregistrarea video a fost realizată de o cameră aflată pe partea inferioară a dronei și arată două treceri diferite făcute de avioanele de vânătoare rusesti Su-27 pentru a stropi drona, cea de-a doua fiind coliziunea cu elicea din spatele dronei, care este vizibilă în imagini.

Comandamentul militar american pentru Europa [EUCOM] a publicat imagini ale incidentului aviatic de marți când o dronă de supraveghere americană MQ-9 Reaper a fost doborât de avioanele de luptă rusești Su-27.

Înregistrarea video recent declasificată prezintă momente critice din timpul incidentului aviatic, care, potrivit Pentagonului, a durat între 30 și 40 de minute. Videoclipul arată camera dronei MQ-9 Reaper îndreptată cu spatele spre coadă. Apoi, se vede cum se apropie un avion de vânătoare rusesc Sukhoi SU-27. Pe măsură ce se apropie, avionul de vânătoare rusesc aruncă combustibilul în timp ce interceptează drona americană.

Într-un alt cadru al filmării, avionul rusesc face o altă trecere. Pe măsură ce se apropie, acesta aruncă din nou combustibil. Comunicațiile au fost pierdute cu drona, deoarece imaginea poate fi văzută pixelându-se imediat dupa impact.

Înregistrarea video de pe dronă este apoi întreruptă în momentul în care avionul de vânătoare rusesc se ciocnește cu MQ-9 Reaper, avariind elicea și forțând în cele din urmă SUA să doboare drona în Marea Neagră. Rusia a negat că a avut loc o coliziune.


Ce s-a întâmplat mai exact când o dronă de tip MALE [Medium Altitude Long Endurance] a Forțelor Aeriene ale SUA a fost interceptată de două avioane de vânătoare rusești Su-27 Flanker deasupra Mării Negre pe 14 martie, în jurul orei 7 dimineața.

Comandamentul militar american pentru Europa [EUCOM] a avut nevoie de 12 ore pentru a emite o declarație în care să prezinte versiunea sa asupra evenimentelor. Acest lucru sugerează că fiecare cuvânt a fost atent cântărit pentru a evita orice interpretare greșită a intențiilor rusești.

Potrivit declarației, drona MQ-9 Reaper a fost interceptat în timp ce se afla în spațiul aerian internațional într-o misiune "de rutină". Cert este că cele două avioane Su-27 Flanker au aruncat combustibilul și au zburat în fața dronei într-un mod "nesăbuit, nepotrivit și neprofesionist", a declarat EUCOM.

Ulterior, se crede că unul dintre cele două avioane rusești ar fi lovit drona MQ-9 Reaper la nivelul elicei [situată în partea din spate], provocând căderea acesteia în apele Mării Negre. 

Se crede că avionul de luptă rusesc nu ar fi fost avariat, ceea ce este cu atât mai curios având în vedere dimensiunea dronei în cauză, cu o anvergură a aripilor de 20 de metri. Pe rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora un Su-27 ar fi aterizat în Peninsulă Crimeea cu ceva avarii vizibile

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel