Prima reacție a Ucrainei după ce Rusia a anunțat cu mare fast uciderea a 600 de soldați ucraineni. „Exemplu elocvent de propagandă rusă”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina a etichetat drept "propagandă" afirmaţia rusă că ar fi ucis 600 de soldaţi ucraineni într-un atac în Kramatorsk, ca răzbunare a loviturii ucrainene din Makiivka.

Așa-zisa „operațiune a răzbunării” a fost organizată de ruși după atacul ucrainean cu HIMARS de la Makiivka, când ucrainenii au ucis un număr mare de soldați ruși. Moscova a recunoscut moartea a 89 de militari, dar numărul potrivit estimărilor depășește cifra de 200.

Principala cauză a tragediei de la Makeevka a constat în utilizarea masivă a telefoanelor mobile de către personalul rus, fapt care a permis goniometrarea și stabilirea locației.

Imediat după incident rușii s-au grăbit să anunțe cu mare fast că militarii ruși au lovit două cămine din localitatea Kramatorsk, unde se aflau cazați militari ucraineni.

“În urma unui atac masiv cu rachete asupra acestor puncte de desfășurare temporară a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, peste 600 de militari ucraineni au fost uciși”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova.

 

Ucraina neagă informația potrivit căreia Rusia a ucis peste 600 de militari ucraineni „dintr-o lovitură”. Exemplu elocvent de propagandă rusă

 

Ucraina a reacționat și a respins anunțul Moscovei. Un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene a declarat că avem de a face cu un exemplu elocvent de propagandă rusă.

"Acesta este un alt exemplu de propagandă rusă”, a declarat Serhi Cerevati, purtător de cuvânt al Armatei Ucrainei, pentru BBC, negând informația cu privire la uciderea a 600 de soldați ucraineni.

DefenseRomania precizează că până la acest moment informația cu privire la cei 600 de soldați ucraineni uciși de ruși nu a putut fi verificată din surse independente, în contextul în care între ruși și ucraineni se poartă inclusiv un război informațional.

De pe altă parte rușii nu au prezentat nicio dovadă a atacului. Wagner Group a dat publicității câteva imagini cu cele două cămine așa-zis lovite, dar nimic mai mult. 

În cazul foarte probabil în care informația dată de ruși nu se va confirma, anunțul rus privind uciderea a nu mai puțin de 600 (!) de soldați ucraineni, imediat după lovitura ucraineană de la Makiivka și după așa-zisul armistițiu, are ca scop transmiterea unui mesaj intern către populație, anume faptul că Armata e capabilă de asemenea lovituri și a răzbunat masacrul din Donețk. Pe de altă parte trebuie remarcat și faptul că Moscova a admis moartea a 89 de soldați la Makiivka, lucru rar care denotă faptul că situația acolo a fost cu adevărat tragică pentru ruși iar numărul morților e cu siguranță peste 200.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel