Prima decizie clară a guvernului Meloni: Va transfera Ucrainei sisteme SAMP/T (MAMBA) și Aspide. Italia trimite și lansatoare FIM-92 Stinger

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia pregătește un nou pachet de arme pentru Ucraina, care include diverse sisteme de apărare aeriană, relatează Reuters care citează un reprezentant al coaliției de guvernământ de la Roma.

 

 

Pe 22 octombrie, liderul partidului Frații Italiei, Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a devenit oficial noul șef al guvernului italian. Ea a mai declarat că singura modalitate de a obține pacea între Rusia și Ucraina este să ajute Kievul să se apere prin mijloace militare.

Meloni a promis înainte de învestire că va sprijini Ucraina și va implementa sancțiuni împotriva dictatorului rus Vladimir Putin. 

Și se pare că se va ține de cuvânt.

Astfel, guvernul italian va trimite un nou pachet de arme în Ucraina, inclusiv sisteme de apărare aeriană.

Potrivit Reuters, executivul de la Roma este pregătit să furnizeze Ucrainei diverse arme de apărare aeriană, în special sistemul SAMP/T (MAMBA) franco-italian cu rază medie de acțiune și sistemul Aspide italian, precum și rachete portabile Stinger.

Foto: ASTER 30 SAMP/T ; mbda-systems.com

Oficialul din guvernul de la Roma nu a precizat câte sisteme de apărare aeriană vrea Italia să trimită în Ucraina și când va fi transferat lotul de arme la Kiev.

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a vorbit luni la telefon cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin și a promis că va sprijini Ucraina în lupta împotriva invaziei ruse „atât cât este nevoie”.

Italia a aprobat prima livrare de arme la Kiev la sfârșitul lunii februarie, sub guvernul de uniune națională al lui Mario Draghi.

Sistemul de rachete de apărare antiaeriană ASTER 30 SAMP/T a fost dezvoltat de EUROSAM, un joint venture între MBDA și Thales.

Având o rază de acțiune de 100 de km și o viteză de Mach 4,5, SAMP/T înlocuiește sistemele existente de apărare aeriană cu rază medie de acțiune.

Foto: ASTER 30 SAMP/T ; mbda-systems.com

ASTER este o rachetă în două etape. Boosterul cu combustibil solid se separă la câteva secunde după lansarea verticală. Până la mijlocul traseului, arma este ghidată inerțial, folosind datele țintei transmise de modulul de angajare prin radarul multifuncțional. În timpul fazei de orientare, ghidarea este realizată de un căutător activ electromagnetic care oferă o capacitate de mare precizie indiferent de condițiile meteorologice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel