Prigojin vrea un loc mai bun la masa lui Putin: Grupul Wagner construieşte fortificatii în regiunea Lugansk

Wagner Group
Wagner Group

Fondatorul Grupului paramilitar Wagner, omul de afaceri Evgheni Prigojin, vrea să-l convingă pe dictatorul rus Vladimir Putin că este cea mai bună opțiune pe frontul din Ucraina.

Grupul paramilitar Wagner a început construcţia unei linii fortificate de apărare în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, anexată de Moscova la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat miercuri patronul său, Evgheni Prigojin, citat de Agerpres și AFP.

”Un complex de fortificaţii este în curs de construcţie pe linia de contact, numită "linia Wagner" ”, a declarat ”bucătarul lui Putin”, un apropiat al Kremlinului, pe reţelele de social media ale companiei sale Concord.

Potrivit lui, ”este vorba de o apărare pe mai multe niveluri”, dar nu a precizat lungimea acestei linii, nici locul exact al acesteia şi nici cât timp ar putea dura lucrările.

Prigojin (61 de ani) a remarcat între altele că această linie de apărare nu ar trebui să fie 'necesară' în faţa armatei ucrainene, 'simpla prezenţă a unităţilor Wagner pe linia frontului constituind deja un zid inexpugnabil', în opinia sa.

Evgheni Prigojin a admis la sfârşitul lunii septembrie că a fondat în 2014 grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa acestuia în special în Africa, Orientul Mijlociu şi în America Latină.

Acest grup este suspectat de mulţi ani de Occident că face munca murdară a Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a negat tot timpul.

Prigojin a oferit un timp servicii de catering Kremlinului, din această cauză fiind supranumit 'bucătarul lui Putin'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel