Prigojin anunță un război civil: Putin a făcut o alegere greșită. În curând Rusia va avea un nou președinte

Darius Muresan |
Data publicării:
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner

Evgheni Prigojin, șeful companiei private de mercenari Wagner Group, și cel care conduce o rebeliune fără precedent în ultimii 30 de ani în Federația Rusă, a răspuns discursului președintelui Vladimir Putin care l-a acuzat de „trădare”. 

Prigojin a transmis imediat după discursul lui Putin că președintele Rusiei a făcut o alegere greșită și în curând Rusia va avea un nou președinte. 

„Pypa (n.r. porecla lui Putin, Prigojin fiind de mulți ani un prieten apropiat al actualului președinte) a făcut o alegere greșită. E un lucru rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”, a transmis Prigojin.

 

 

Putin dă undă verde eliminării liderilor rebeliunii. Prigojin - acuzat de trădare: Wagner a înfipt un cuțit în spate Rusiei

 

Cei răspunzători vor fi pedepsiți, a declarat Putin, referindu-se la acțiunile grupului Wagner. Președintele Rusiei l-a acuzat pe Prigojin de „trădare” prin înjunghierea pe la spate.

Într-o declarație publică, președintele Vladimir Putin l-a acuzat pe Evgheni Prigojin, fostul său foarte apropiat colaborator și prieten, de trădare și de înjunghiere pe la spate.

„E o încercare subversivă din interior. Aceasta este trădare, e un cuțit în spate pentru trupele care luptă pe front. (...) Este o lovitură pentru poporul nostru în întregimea lui. Măsurile pe care le vom lua vor fi extrem de dure”, a declarat Putin care a admis că situația la Rostov pe Don este complicată.

„Cei care au trădat Rusia, mă adresez lor, celor implicați, nu vă asumați participarea în niciun fel de conflict armat. Vom apăra întregul teritoriul și poporul rus”, a mai precizat Putin.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de stat în Rusia: Mercenarii lui Prigojin au preluat controlul clădirilor administrative din Rostov pe Don, inclusiv militare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel