Prezența trupelor ruse nu a stabilizat situația în Nagorno-Karabah. Armenia cere în continuare sprijinul Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a cerut miercuri sprijin preşedintelui rus Vladimir Putin pe fondul tensiunilor în curs cu Azerbaidjanul, transmite Agerpres, citând DPA.

În pofida prezenţei forţelor ruse de menţinere a păcii, situaţia din regiunea de conflict, Nagorno-Karabah, din Caucazul de Sud nu este stabilă, a declarat Pashinyan în cadrul reuniunii de miercuri.

În prezent, aproximativ 2.000 de soldaţi ruşi monitorizează încetarea focului dintre Armenia şi Azerbaidjan, care a fost negociată în noiembrie cu medierea preşedintelui Vladimir Putin.

Se subînţelege că scopul vizitei premierul armean în capitala Rusiei a fost acela de a conveni o prelungire a misiunii ruse de menţinere a păcii.

Discuţiile cu liderul de la Kremlin au durat până seara târziu.

Premierul Armeniei i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru sprijinul acordat de Rusia.

Aceasta a fost prima vizită în străinătate a premierului Pashinyan după victoria partidului său în alegerile parlamentare anticipate din 20 iunie, rezultat pentru care a primit felicitări din partea liderului rus.

 

Opoziția îl acuză pe Pashinyan de pierderea conflictului 



Opoziţia din Armenia îl acuză pe Pashinyan pentru înfrângerea din conflictul cu Azerbaidjan, iar la Kremlin a existat îngrijorarea că acesta putea pierde alegerile.

Armenia a pierdut controlul asupra unor părţi mari ale regiunii în războiul din Nagorno-Karabakh, desfăşurat în perioada 27 septembrie - 9 noiembrie.

Azerbaidjanul a recuperat părţi importante din teritoriul pierdut la începutul anilor 1990 şi a sărbătorit o victorie.

Peste 6.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste lupte. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel