Prezența trupelor ruse nu a stabilizat situația în Nagorno-Karabah. Armenia cere în continuare sprijinul Rusiei

Tudor Curtifan / 08 iul 2021 / 11:06

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a cerut miercuri sprijin preşedintelui rus Vladimir Putin pe fondul tensiunilor în curs cu Azerbaidjanul, transmite Agerpres, citând DPA.

În pofida prezenţei forţelor ruse de menţinere a păcii, situaţia din regiunea de conflict, Nagorno-Karabah, din Caucazul de Sud nu este stabilă, a declarat Pashinyan în cadrul reuniunii de miercuri.

În prezent, aproximativ 2.000 de soldaţi ruşi monitorizează încetarea focului dintre Armenia şi Azerbaidjan, care a fost negociată în noiembrie cu medierea preşedintelui Vladimir Putin.

Se subînţelege că scopul vizitei premierul armean în capitala Rusiei a fost acela de a conveni o prelungire a misiunii ruse de menţinere a păcii.

Discuţiile cu liderul de la Kremlin au durat până seara târziu.

Premierul Armeniei i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru sprijinul acordat de Rusia.

Aceasta a fost prima vizită în străinătate a premierului Pashinyan după victoria partidului său în alegerile parlamentare anticipate din 20 iunie, rezultat pentru care a primit felicitări din partea liderului rus.

 

Opoziția îl acuză pe Pashinyan de pierderea conflictului Opoziţia din Armenia îl acuză pe Pashinyan pentru înfrângerea din conflictul cu Azerbaidjan, iar la Kremlin a existat îngrijorarea că acesta putea pierde alegerile.

Armenia a pierdut controlul asupra unor părţi mari ale regiunii în războiul din Nagorno-Karabakh, desfăşurat în perioada 27 septembrie - 9 noiembrie.

Azerbaidjanul a recuperat părţi importante din teritoriul pierdut la începutul anilor 1990 şi a sărbătorit o victorie.

Peste 6.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste lupte. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy