Prezență navală crescută a Flotei ruse din Marea Neagră. Rachete Kalibr pregătite pentru lansare

Ionel Copcea |
Data publicării:

În contextul vizitei desfășurate recent de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, analiștii Departamentului american al Apărării urmăresc îndeaproape mișcările Forțelor Navale ale Federației Ruse. Potrivit acestora, se observă o schimbare bruscă a nivelurilor de activitate, care ar putea indica pregătirea unor operații viitoare.

După cum a informat portalul Naval News, spre deosebire de ultimele luni, când Forțele Navale ruse au avut o atitudine pasivă în Marea Neagră, de câteva zile, în regiune s-au produs schimbări semnificative. Astfel, zonele situate în apropiere de Sevastopol, au fost ocupate de submarine și nave de luptă rusești.

Sursele deschise, bazându-se pe analiza imaginilor satelitare Sentinel 2 de la Agenția Spațială Europeană, au semnalat o prezență navală crescută a forțelor ruse în Marea Neagră. Potrivit Naval News, în prezent, în Marea Neagră, sunt bazate patru submarine rusești. Acestea sunt întrebuințate pentru lansarea de rachete de croazieră Kalibr asupra teritoriului Ucrainei.

Imaginile din satelit arată faptul că un submarin rusesc este escortat de o vedetă de asalt Raptor și un elicopter, cel mai probabil de tip Mi-8. Acest dispozitiv de luptă a fost conceput pentru a proteja mijloacele de luptă rusești împotriva dronelor maritime ucrainene.

Anterior, navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră au fost retrase în direcția Novorossiysk.

“Navele și submarinele rusești încă vin și pleacă, dar frecvența traversărilor prin Marea Neagră a crescut, iar acest lucru se poate datora unei operații militare iminente”, a informat Naval News.

În acest context, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că gruparea de nave de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră a crescut la 11 nave. “Peste 20 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite pentru lansare din Marea Neagră”, au declarat reprezentanții ucraineni.

Comentariul autorului: Probabil, partea rusă pregătește pentru aceste zile efectuarea unui nou val de atacuri cu rachete de croazieră asupra unor obiective militare și de infrastructură din Ucraina.

În ultima perioadă, Federația Rusă a executat atacuri cu rachete de croazieră cu bazare aeriană și navală la un interval de 10-12 zile. Această perioadă este folosită pentru evaluarea rezultatelor loviturilor și stabilirea țintelor următoare.

Pe parcursul acestei luni, lansările de rachete asupra teritoriului ucrainean au fost efectuate pe 05 și 16 decembrie.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel