Prețul plătit de Wagner în Ucraina: Peste 30.000 de luptători, scoși din luptă. ”90% dintre pierderile din decembrie sunt recrutați din închisori” - Casa Albă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful companiei de mercenari Wagner spune că a preluat controlul într-o localitate de lângă Bahmut. Cu toate acestea, oficialii occidentali spun că ofensiva este mai slabă decât se aștepta.

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner a afirmat vineri că trupele sale au preluat sub control localitatea ucraineană Paraskoviivka, o aşezare care se învecinează la nord cu Bahmut, scena cele mai lungi bătălii din Donbas (est) de un an, relatează Agerpres.  AFP nu a putut să verifice aceste declaraţii dintr-o sursă independentă.

Potrivit secretarului britanic al Apărării Ben Wallace, cea mai mare realizare a Rusiei de până acum este o serie de atacuri-test de-a lungul liniei frontului, care implică forțe mobilizate, care au rezultat în pierderi foarte mari pentru forțele ruse.

De peste şase luni, grupul de mercenari Wagner şi armata rusă încearcă să captureze Bahmut, în estul Ucrainei, un oraş a cărui importanţă strategică este limitată, dar care a căpătat o mare importanţă simbolică din cauza duratei şi a durităţii luptelor.

 

„Wagner” a pierdut peste 30.000 de luptători în Ucraina – Casa Albă


Forţele ruse încearcă de mai multe săptămâni să încercuiască Bahmut şi au reuşit să taie mai multe rute spre oraş, vitale pentru aprovizionarea trupelor ucrainene de la faţa locului.

Însă pierderile sunt uriașe: de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, compania militară privată „Wagner” ar fi pierdut peste 30.000 de mercenari răniți și morți.

Purtătorul de cuvânt al securității naționale a Casei Albe, John Kirby, citat de CNN , spune că din cei peste 30.000 de „wagnerieni” aproximativ 9.000 au murit.

Potrivit oficialului american, de la jumătatea lunii decembrie au fost uciși 4-5 mii de luptători Wagner, majoritatea recrutați din închisori. 

Potrivit lui Kirby, „Wagner” se bazează foarte mult pe condamnați pentru a-și reînnoi rândurile, în ciuda anunțului lui Evgheni Prigojin că a oprit recrutarea de oameni în închisori.

 

Patronul grupului Wagner revendică preluarea sub control a unei localităţi la nord de Bahmut


'În pofida blocajului în privinţa muniţiilor, în pofida pierderilor grele şi a luptelor sângeroase, băieţii au cucerit în întregime localitatea Paraskoviivka', a susţinut Evgheni Prigojin, citat de serviciul său de presă.

Paraskoviivka se află la intrarea din nord a Bahmut, pe ruta principală care leagă oraşul bombardat de Siversk.

Referirea făcută vineri de Prigojin privind 'blocajul în privinţa muniţiilor' pare să fie o critică publică la adresa Ministerului rus al Apărării, pe care îl acuză de ineficienţă logistică, într-un moment când disputele între şeful Wagner şi comandamentul armatei regulate devin din ce în ce mai publice.

Grupul Wagner anunţase luni preluarea sub control a Krasna Hora, o localitate mică de lângă Paraskoviivka. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel