Presiunea pe Surovikin este tot mai mare. Propagandiștii Kremlinului cer și victorii ale armatei ruse

Foto: Gen. Valeri Gherasimov și gen. Serghei Surovikin / Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Gen. Valeri Gherasimov și gen. Serghei Surovikin / Ministerul Apărării din Federația Rusă

După ce a susținut retragerea rușilor din Herson, unul dintre principalii generali ruși a intrat sub tirul propagandiștilor Kremlinului.

Serghei Surovikin, numit de presa rusă și „Generalul Armaghedon”, a recomandat retragerea forțelor ruse din Herson și malul de vest al râului Nipru pe 9 noiembrie.

El a susținut că retragerea, care a fost finalizată două zile mai târziu, va permite Moscovei să conserve echipamente și să redistribuie forțele - estimate de SUA la 30.000 - pentru ofensive în altă parte.

Veteranul în vârstă de 56 de ani al războaielor din Cecenia și Siria, care a fost decorat de președintele Vladimir Putin, este presat să intensifice o campanie de bombardare a infrastructurii energetice a Ucrainei, o tactică pe care Kremlinul spune că este menită să forțeze Ucraina să negocieze.

Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai faimoși prezentatori ai emisiunilor TV politice ultra-naționaliste din Rusia, a declarat săptămâna trecută: „Fac un apel la eroul Rusiei, generalul Surovikin: tovarășe general, vă cer să finalizați distrugerea infrastructurii energetice a naziștilor ucraineni”.

 

Ucrainenii vor tolera iarna mai ușor decât rușii

 

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că Ucraina este într-o „forma mult mai bună” decât Rusia când vine vorba de luptă în timpul iernii.

- Am făcut multe pentru a pregăti ucrainenii să lupte în timpul iernii și pentru a le permite să continue să pună presiune asupra adversarilor în lunile de iarnă - a spus Austin reporterilor din Indonezia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel