Președintele Iranului amintește că voalul islamic e obligatoriu prin lege. Mai multe femei iraniene care sfidau voalul, agresate în Iran

Darius Muresan |
Data publicării:

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a declarat sâmbătă că hijabul este lege în Iran, declaraţie făcută după ce o înregistrare video virală a arătat un bărbat aruncând cu iaurt în două femei fără văl islamic care se aflau într-un magazin din apropierea unui oraş musulman şiit.

Un număr tot mai mare de femei au sfidat autorităţile renunţând la văl, după proteste care au avut loc la nivel naţional, declanşate de moartea, în septembrie, anul trecut, a unei femei kurde iraniene în vârstă de 22 de ani. Femeia a fost arestată de poliţia moralităţii pentru că nu purta văl islamic şi a decedat fiind în custodia autorităţilor. Pe numele bărbatului care a aruncat cu iaurt în cele două femei, mamă şi fiică, a fost emis mandat de arestare.

De asemenea, cele două femei au fost arestate pentru că au încălcat regulile stricte ale Iranului privind îmbrăcămintea feminină, potrivit presei iraniene de stat, citată de Rador. Riscând să fie arestate pentru sfidarea codului vestimentar obligatoriu, femeile sunt în continuare văzute fără văl islamic în mall-uri, restaurante, magazine şi pe străzile din întreaga ţară.

Videoclipuri cu femei fără hijab, care se opun poliţiei moralităţii, au inundat reţelele de socializare. Preşedintele Ebrahim Raisi a declarat la televiziunea de stat: "Dacă unii oameni spun că nu cred în hijab, este bine să folosim persuasiunea - dar punctul important este că există o cerinţă legală, iar hijabul este astăzi o chestiune legală".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel