Preşedintele Donald Trump a lansat un nou avertisment la adresa Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Donald Trump a lansat marţi un nou avertisment la adresa Iranului, sfătuind Teheranul să fie ''foarte atent'', dar nu a fost mai explicit, relatează AFP.

''Iranul face multe lucruri rele în acest moment, ei ar face bine să fie foarte atenţi'', a declarat liderul de la Casa Albă, răspunzând unei întrebări despre nerespectarea de către Iran a angajamentelor prevăzute în acordul privind programul nuclear al Teheranului, din care SUA s-au retras în urma deciziei lui Trump, care a hotărât în plus să reinstituie sancţiunile împotriva Iranului.

Teheranul a anunţat la începutul lunii mai că va încălca treptat angajamentele asumate în 2015 dacă ceilalţi semnatari ai acordului nu îi vor permite să ocolească sancţiunile americane ce îi sufocă economia.

Pe 1 iulie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că Iranul depăşise uşor nivelul autorizat al stocurilor de uraniu slab îmbogăţit, stabilit la 300 kg prin acord, iar luni Teheranul a anunţat că a îmbogăţit uraniu la nivelul de cel puţin 4,5% şi că are în vedere un grad de îmbogăţire a uraniului de 5%.

Vezi și: Franţa, Germania şi Marea Britanie cer Iranului să renunţe la încălcările acordului nuclear

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel