Președintele din Madagascar suspectează implicarea Franței în presupusa lovitură de stat prin asasinarea sa

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militari Franta Sursa foto: Facebook/ Ministère des Armées
Militari Franta Sursa foto: Facebook/ Ministère des Armées

La mai mult de două săptămâni de la arestarea de către poliţie a presupuşilor autori ai unei tentative de lovitură de stat în Madagascar, preşedintele malgaş Andry Rajoelina a menţionat public duminică seara posibilitatea implicării Franţei în acest caz, informează Agerpres, care citează AFP.

"Dacă vor să mă omoare, este din cauza angajamentului meu de a proteja naţiunea", a declarat preşedintele într-o intervenţie televizată.

"Printre creierele asasinatului se află un colonel francez care a comandat regimente în Ciad, Kosovo şi Afganistan", a declarat preşedintele Madagascarului.

"Dar să lăsăm justiţia să îşi facă treaba, nu am probleme personale în relaţiile mele cu Franţa", a adăugat Andry Rajoelina.

"Trebuie să aşteptăm rezultatele anchetei care să dezvăluie dacă este vorba sau nu de un act izolat. Ancheta este cea care va da răspunsurile", a continuat el.

Şeful statului ales în 2018 a condamnat cu tărie această presupusă lovitură de stat, subliniind că "diferenţa de puncte de vedere nu justifică o crimă".

Andry Rejoalina a pus, de asemenea, la îndoială statutul de consilier al arhiepiscopului de Antananarivo al presupusului creier al acestei caz.

"În CV şi pe cărţile de vizită ale creierului acestui proiect de asasinat scrie că este consilier al arhiepiscopului de Antananarivo. Dar tot ce pot să spun este că am primit o scrisoare de la Vatican în semn de solidaritate după acest plan de asasinare", a dat asigurări preşedintele malgaş. 

În timpul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătoririi independenţei Madagascarului, pe 26 iunie, autoritățile au anunțat că au dejucat o tentativă de lovitură de stat.

Parchetul din Madagascar a anunțat că a fost dejucată asasinarea președintelui și a arestat mai multe persoane "străine şi din Madagascar". Printre persoanele arestate marţi se numără doi francezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel